Актьори, облечени като бойци на Ислямска държава, изплашиха мол в Техеран

ОFFNews 10 май 2018 в 13:55 3942 0

Снимка TWITTER/IRANFRONTPAGE

Група актьори, облечени като бойци на "Ислямска държава", влязоха в голям мол в центъра на Техеран като част от представяне на филм.

Те са носели фалшиви оръжия, били са облечени в черно и са имали дълги бради, а част от тях са яздели коне, предава Би Би Си.

Фалшивият батальон на бойците е викал "Аллах Акбар", а видеоклипове показват как посетителите реагират с любопитство, но и неподправен страх, докато актьорите ритат столове и правят други бели.

Събитието бе част от промоция на пропаганден филм и предизвика остра реакция в социалните мрежи. Филмът "Времето на Дамаск" ("Damascus Time") представя иранските военни операции в Ирак и Сирия. В него се разказва историята на един ирански пилот и неговия син, които са заловени от силите на "Ислямска държава" в Сирия, докато доставят хуманитарна помощ.

Филмът е продуциран от организацията за изкуства и медии "Оу", която е тясно свързана с Ислямският революционен гвардейски корпус - клон на иранските въоръжени сили, който отговаря за операциите в Сирия и Ирак.

След множество критики режисьорът Ибрахим Хатамикия заяви, че не е знаел за събитието и се е извинил на всички уплашени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews