Актьорът от филмите на Marvel Джонатан Майърс е признат за виновен в побой над бившата си приятелка

OFFNews 19 декември 2023 в 15:09 1846 0

Майорс

Снимка ЕПА

Джонатан Майорс

Американският актьор от филмовата вселена на Marvel Джонатан Майърс беше признат за виновен за нападение над бившата си приятелка британската хореографка Грейс Джабари през март. Филмовото студио го отстрани от бъдещи проекти.

Съдебно жури в Ню Йорк установи, че Майърс, известен с ролята си на Канг във филмите на Marvel, е пребил Джабари. Самата тя разказа пред съда, че е била със счупен пръст, синини, порезна рана зад ухото и това ѝ е причинило непоносима болка, съобщи Би Би Си.

34-годишният Джонатан Майърс е изправен пред присъда до една година затвор, която ще бъде произнесена през февруари.

Инцидентът е станал, докато двойката е била в автомобил в Ню Йорк. Грейс Джабари видяла в телефона на Майърс текстово съобщение от друга жена, в което пишело: "Бих искала да те целуна точно сега". Между двамата избухнал скандал.

Според прокурорите, когато Грейс взела телефона, Джонатан я хванал, извил ръката ѝ зад гърба и я ударил в главата, за да му върне телефона.

"Усетих силен удар в главата си", свидетелства Джабари.

Съдебните заседатели признаха Майърс за виновен по две от четирите обвинения в домашно насилие срещу него: нападение с небрежна заплаха и тормоз. Прокуратурата смята, че той системно се е опитвал да нарани приятелката си не само физически, но и емоционално. Последният случай не прави изключение.

На съдебните заседатели бяха представени гласови записи и текстови съобщения от бившата двойка.

"Аз съм чудовище. Ужасен човек. Неспособен да обича", пише актьорът в едно от съобщенията през септември 2022 г., като заплашва да отнеме живота си.

На съда беше предоставен и аудиозапис, в който Майорс казва на Грейс, че трябва да прилича повече на Корета Скот Кинг, Мишел Обама и на съпругите на Мартин Лутър Кинг.

"Аз правя велики неща не само за себе си, но и за моята култура и за света", казва той и добавя, че тя ще трябва да "прави жертви" за него.

Майърс не взе думата. Адвокатът му твърди, че актьорът е жертва на обстоятелствата и че самата Грейс Джабари го е нападнала в пристъп на ревност, след като е видяла текстовото съобщение.

През юни Майорс я съди, твърдейки, че именно тя е действала като агресор, но прокурорите отказаха да повдигнат обвинение на Грейс Джабари поради липса на доказателства.

След произнасянето на присъдата говорител на Marvel заяви, че студиото няма да работи с Майърс по бъдещи проекти.

Съдията издаде нова заповед за защита, която го задължава да не контактува с Грейс Джабари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика