Афганистанче в бежански лагер в Гърция наръга трима тийнейджъри, уби един и рани двама

OFFNews 25 август 2019 в 21:55 9348 3

15-годишно момче от Афганистан, живеещо в детското отделение на бежанския лагер Мория на остров Лесбос, е нападнало трима свои сънародници с нож около полунощ в събота. Убило е единия от тях и е ранило другите двама, съобщи агенция "Фокус".

Тримата нападнати също са тийнейджъри, съобщава информационна агенция ANA-MPA.

Мотивът за нападението на този етап е неясен.

Детското отделение на лагера приютява непълнолетни лица, дошли в Гърция без придружител от възрастни. Капацитетът му е 160 души, но в момента там са настанени над 600 души.

Хиляди мигранти и бежанци престояват в продължение на месеци в Мория и други пренаселени островни лагери, преди заявленията им да бъдат обработени. Гръцките власти обвиняват за закъснението отчасти големия брой молби и обжалвания от страна на икономическите мигранти без достоверни претенции за статут на бежанец. Правозащитни групи предупреждават, че продължителното чакане, често без достъп до информация, е вредно за мигрантите, чието опасно за живота пътуване до Гърция и несигурно бъдеще вече са довели мнозина до крехко психическо състояние.

Новото консервативно правителство на Гърция обяви планове да ускори процеса на убежище с цел изпращането на отхвърлени кандидати обратно в Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

26.08 2019 в 04:14

Някъде в компютъра имам филмче, как неистово добри австрийци - планински бойци, "учат" афганистанци да воюват. Предполагам, същото правят в Афганистан и германците.
Снаряжение от фантастичен филм. Красиви движения, лека походка. Непринудена стрелба.
Мишените без дупки.
Изумените очи на афганците в халати и гуменки.
Недвусмислените жестове "дай да ти покажа как се прави, бе момче", и квадратните очи на "инструкторите".
Ония хора не са спирали да воюват от 700 години. И никой не ги е победил. Какво искаме ние от тях? Освен да направим мръсно на съседите им? Които също умеят да воюват.
И защо ни трябва да докарваме техният десант у нас, за собствена сметка?
Между хайл и гей меркел, аз избирам Динко от Хасково.

23293

2

Стефан

26.08 2019 в 03:58

Няма какво и как да коментират. Зер собствената им ялова комсомолка-пенсионерка, пренесе войната от Афганистан в Европа.
С помощта на "мисионерите" - храбрите натовски наемници, разбира се, но това май са подробности.