Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Администрацията на Байдън поиска 10 млрд. помощ за Украйна и други европейски държави

OFFNews 03 март 2022 в 15:53 1144 1

Снимка Pixabay

Администрацията на Байдън призова Конгреса да отпусне 10 милиарда долара за сигурността на Украйна и като помощ за други европейски държави. За това пише Washington Post, позовавайки се информирани източници.

С отпуснатите средства Украйна трябва да укрепи своята отбрана, киберсигурност, да повиши енергийната стабилност и да закупи храна за засегнатите райони от военната агресия на Руската федерация.

Европейският съюз подписа меморандум с Украйна за предоставяне на 1,2 милиарда евро макрофинансова помощ. Това съобщи украинският премиер Денис Шмихал, цитирани от УНИАН.

"Благодаря на истинския приятел на Украйна Валдис Домбровскис (бел. ред. изпълнителен заместник-председател с ресор „Икономика в интерес на хората“ в ЕК). Още един жест на значителна подкрепа от ЕС, който ще спомогне за укрепване на нашия икономически потенциал за прогонването на руски окупатори от украинска земя", каза правителственият глава.

В навечерието на началото на руската агресия срещу Украйна, редица държави обявиха предоставянето на финансова подкрепа за страната, а след началото на руската офанзива предоставянето на тази помощ се ускорява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!