9 палестинци убити при израелска атака на Западния бряг

OFFNews 26 януари 2023 в 13:10 1187 1

Сблъсък в град Дженин на Западния бряг

Снимка АП/БТА

Палестинци влизат в сблъсък с израелските сили след нападение в град Дженин на Западния бряг, в четвъртък, 26 януари 2023 г.

Девет палестинци, сред които и възрастна жена, са убити при израелска военна атака на окупирания Западен бряг, съобщават палестински служители, цитирани от Би Би Си.

Палестинският министър на здравеопазването предупреди, че ситуацията в Дженин е критична, много хора са ранени, а линейките не могат да стигнат до тях.

Детското отделение на местната болница е било засегнато от израелски сълзотворен газ, каза още министърът.

Израелските военни съобщиха малко подробности, но израелските медии заявиха, че действията са предприети, за да се предотврати "голяма атака" на бойци.

Палестинските групировки Хамас и Ислямски джихад заявиха, че се сражават с израелските войски в града, където многократно са извършени израелски набези.

Напоследък напрежението на Западния бряг се повиши, тъй като израелските военни продължават наричаната от тях антитерористична офанзива, допълва Би Би Си.

Най-малко 29 палестинци са били убити от израелските сили на Западния бряг досега през тази година, включително бойци и цивилни.

Миналата година бяха убити повече от 150 палестинци, почти всички от израелските сили, а при серия от палестински нападения, насочени срещу израелци, както и при стрелба на бойци срещу войници по време на арести, бяха убити повече от 30 души, включително цивилни, полицаи и войници. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

26.01 2023 в 20:16

Не очаквам някакви коментари по темата... Темата е сложна и... не чак толкова. Палестина не съществува в пространстовото и времето. Няма такава държава. Ако някой мисли противното, нека даде факти. Палестина е създадена изкуствено - ще кажете, Косово не е ли... Ами, не знам, дори Косово е по истинска от Палестина. Арабите, подкрепени от някои страни, сътворяват Палестина. Международната общност е на страната на "страдащите" палестинци. Но такъв филм не съществува, защото евреите не са като нас. И няма да позволят да им се мъти водата - заобиколени от араби, на които целта в живота им е, да няма Израел. Ами, Израел ще има та ако ще и да няма повече араби... Толкоз...
 
X

Да помогнем на украинските деца!