60 мигранти се сбиха в шведски лагер за бежанци

OFFNews 15 април 2016 в 11:15 3226 2

Снимка РИА "Новости"

Мигрантите не се съобразяват с установения ред в шведските лагери

60 човека се сбиха и предизвикаха масови безредици в лагер за бежанци в гр. Буден, Северна Швеция, съобщава местният вестник NSD, цитиран от РИА "Новости".

15 от настанените в лагера били особено агресивни, твърди представителят на полицията Томас Шеуфеле. Според него съобщението за безредиците е постъпило в 9.00 ч. (българско време). Сигналът е подаден от служители в приюта, които били принудени от мигрантите да напуснат сградата. Пристигналите полицаи установили, че сбиването е започнало между двама мъже, а по-късно е станало масово.

Полицията е задържала един от побойниците, който е бил в нетрезво състояние. Той е много агресивен, изясняваме дали е пиян или е под въздействието на наркотици, разказва полицейският източник. След намесата на униформените редът е бил възстановен, а служителите са се върнали на работните си места. 

Безредиците в приюта не са за първи път. Полицията се е намесвала няколко пъти през зимата, за да установява ред. Последното сбиване е било в средата на март и в него са участвали 40 мигранти, припомня вестникът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови