58 души са починали при пожара в Лондон

OFFNews 17 юни 2017 в 18:06 2751 1

58 души са починали при пожара в Лондон

58 души се смятат за загинали при пожара в сряда в жилищен блок в Лондон, обяви полицията в британската столица.

На този етап има 58 души, за които знаем, че са били в "Гренфел тауър" във въпросната нощ и които са изчезнали, и, за съжаление, трябва да предположим, че са починали, каза Стюърт Кънди от лондонската полиция, цитиран от БНР.

Предишните данни бяха за 30 загинали.

Стюърт Кънди посочи, че броят от 58 починали включва предишните обявени жертви. Кънди допълни, че броят на загиналите може още да се увеличи.

По-рано днес стана ясно, че британският премиер Тереза Мей ще приеме на "Даунинг стрийт 10" оцелели от пожара. Срещата идва след отправени критики, че Мей досега не се е срещнала с оцелелите от пожара.

Италианското министерство на външните работи потвърди днес, че сред загиналите са двама млади архитекти - Глория Тревизан и Марко Готарди, допълва ТАСС.

По данни на ведомството 27-годишните годеници, завършили Венецианския университет, са получили договор за нов проект в британската столица. Два месеца те са живели на 23-тия, предпоследен етаж на изгорялата сграда. Двамата успели да се простят по телефона с родителите си, когато в жилището започнал пожарът, съобщават италианските медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови