$45 милиарда от САЩ за Украйна след визитата на Зеленски. Русия настръхна с нова заплаха

OFFNews 23 декември 2022 в 20:10 6368 7

Украинският президент Володимир Зеленски пред американския Конгрес, 21 декември 2022 г.

Снимка БТА/АП

Украинският президент Володимир Зеленски пред американския Конгрес, 21 декември 2022 г.

Очаква се в петък американските законодатели да одобрят пакет от помощи за Украйна в размер на 45 млрд. долара, тъй като президентът Володимир Зеленски се завърна от Вашингтон с обещанието да получи ракети "Пейтриът", които да помогнат за отблъскване на руската инвазия – съобщава Ройтерс.

Военната и икономическата помощ, част от по-обширен законопроект за държавните разходи, следва американската помощ на стойност около 50 млрд. долара, изпратена на Украйна тази година, както и санкциите, наложени на Русия от Запада, които сега включват ограничаване на цените на руския петрол.

В отговор на ограничението в петък Русия заплаши да намали добива на петрол с 5-7% в началото на следващата година, като спре продажбите на страни, които подкрепят мярката, целяща да ограничи възможностите на Москва да финансира войната.

Зеленски отдавна иска да получи ракети "Пейтриът", които да му помогнат да противодейства на руските въздушни удари, които през 10-те месеца на конфликта изравниха със земята градове, села и села, а през последните три месеца прекъснаха тока и водоснабдяването в цялата страна.

Официални представители на САЩ обаче твърдят, че единствената батарея Patriot, която президентът Джо Байдън каза на Зеленски, че ще бъде доставена на Украйна, няма да промени хода на войната.

Вашингтон и неговите съюзници не желаят да снабдят Киев с модерни бойни танкове и ракети с голям обсег на действие, наречени ATACMS, които могат да достигнат далеч зад фронтовата линия и до самата Русия.

В четвъртък Сенатът на САЩ одобри нова помощ за Украйна в размер на 44,9 млрд. долара като част от законопроекта за финансиране на американското правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

7

AlexT

24.12 2022 в 12:10

3. ..Това са мечтите на едно джудже, което нинова, копейкинци и сие , защитават !? ДА бъде оставен на спокойствие, да ЗАВЛАДЯВА !? …
И с тази, ли, Дем.България и Промяната ще преговарят за КОАЛИЦИЯ !? Мечтателката да сме отново руска КОЛОНИЯ !?


-1395

6

AlexT

24.12 2022 в 12:08

2..Такова СВЕТЛО бъдеще ни предлага другарката нинова, копейкинци и сие, ,АКО путин бъде ПУСНАТ да вилнее отново из Европа , подобно на хитлер и сталин ..НИМА ОЧАКВАТЕ нещо ДРУГО , освен съветско бъдеще ? Достатъчно е да се прочете за живота СЛЕД 1944 година , в България ..Убийства , лагери, ток, визи, конфиускации, една партия и друга –за камуфлаж, съветска власт в – министерства , агенции, армия, култура, книги, ,музика, телевизия, и вилнееща ЕДНА банда- ЦК и Политбюро на БКП за 45 години , в нещастна България!?
ТОВА води и ще доведе “миротворчеството’ на ниновци, копейкинци, и сие , руска агентура, ако се остави Украйна без ОРЪЖИЕ , срещу орките на кремъл и те завладеят Украйна, защото НЯМА да искат да СПРАТ до там, а ще искат да продължат – Полша, Румъния, България ,Молдова, и т.н.., по сталинския път ..Това са мечтите на едно джудже, което нинова, копейкинци и сие , защитават !? ДА бъде оставен на спокойствие, да ЗАВЛАДЯВА !? …
И с тази, ли, Дем.България

-1395

5

AlexT

24.12 2022 в 12:07

Една развилняла се , селска комунистка, , отново , всекидневно, ни напомня за себе си ! Синът, разбира се , е в САЩ, мъжът на руска заплата в ЛУКойл , а тя – НИКАКВО оръжие за Украйна !? Миротворката от БКП ,няма да се обърне към путин – да прекрати агресията си, да напусне, Украйна, да СПАЗВА МЕЖДУНАРОДНИТЕ договори за СУВЕРЕНИТЕТА на УКРАЙНА – от 1993година, не от 1917г !?
Миротворката ни ПРЕДЛАГА бъдеще , с победа на путин, с Източна Европа- колония на путин, с ПОВТАРЯНЕ на убийства без Съд, лагери и Сибир, една партия –БКП,съветски ГРАЖДАНСКИ права , с руски пенсии, заплати и ток по границите , УНИЩОЖАВАНЕ на всеки – може да бъде и ликвидиран ,, който е против руската инвазия и окупиране, съветския начин на живот, мизерия, безправие, послушание, страх и затвори , един Тошо, радев, мутра , копейкин или друго НИЩО – на власт за 35-40 години и т.н..
Такова СВЕТЛО бъдеще ни предлага другарката нинова, копейкинци и сие, ,АКО путин бъде ПУСНАТ да вилнее отново из Европа ,

-795

4

Дедо МразИ

24.12 2022 в 10:25

И колело ще му купят

-240

3

редовно четящ

24.12 2022 в 10:02

С две думи - руZZия няма да продава петрол на страни, които и без това не го купуват. Малоумници!

2073

2

Johnny B Goode

23.12 2022 в 22:32

Ще го намали и с повече проценти. Като няма кой да го купува и като няма резервни части за сондите, може и с 50% да го намали.

-795

1

Дедо МразИ

23.12 2022 в 21:59

Нещата отиват на сгъбясване
 
X

Подкастът на OFFNews