400 разследвания за издаване на фалшиви сертификати във Франция

OFFNews 13 декември 2021 в 11:08 1356 0

Снимка Архив

400 разследвания на мрежи за фалшиви зелени сертификати водят властите във Франция, съобщи вътрешният министър Жералд Дарманен, цитиран от Асошиейтед прес.

През последните дни случаят с жена, починала в парижка регионална болница, след като представила фалшив сертификат за ваксиниране, привлече вниманието на френските медии.

Завеждащият интензивното отделение в болницата заяви, че ако са знаели, че жената не е ваксинирана, са щели да ѝ приложат лечение с антитела, предаде БТА.

Властите във Франция са установили няколко хиляди фалшиви сертификата, които се използват в цялата страна, допълни Дармамен.

По думите му са в ход около 400 разследвания за търговия с фалшиви сертификати, включително някои, свързани със здравни служители.

Френското правителство затегна правилата, свързани със здравните паспорти. Те са задължителни за посещение на всички ресторанти. За да получи здравен сертификат, човек трябва да докаже, че е напълно ваксиниран, да има отрицателен тест от последните 24 часа или да е преболедувал COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови