34 лекари и 49 сестри и санитари в румънска болница са с коронавирус

OFFNews 25 март 2020 в 11:32 2497 0

Тридесет и четирима лекари от Окръжната болница в град Сучава (Северна Румъния) са заразени с новия коронавирус, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

От 233 лекари в болничното заведение, 34 са с потвърдени положителни тестове за Ковид-19. Те са настанени в инфекциозната болница в Сучава, а останалите са поставени в 14-дневна домашна изолация.

Министерството на здравеопазването съобщава още, че 49 сестри и санитари от същата болница също са с положителни тестове за Ковид-19 и са хоспитализирани в инфекциозната болница в града.

Екипът на министерството на здравеопазването е решил да превърне Окръжната болница в Сучава в място за лечение на лица, заразени с новия коронавирус, след като там бъде направена дезинфекция.

Министерството е отпуснало пет милиона леи за продължаване на инвестициите и оборудването на новата болница във Фалтичени. Отпуснати са и 750 000 леи на Дирекцията за обществено здраве в Сучава за закупуване на система за молекулярно засичане (Real Time PCR), информира Аджерпрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови