300 000 души излязоха на протести в Барселона срещу полицейското насилие (видео)

ОFFNews 03 октомври 2017 в 17:55 8103 2

Триста хиляди души излязоха на протести днес в Барселона срещу полицейското насилие, проявено на забранения референдум в неделя в Каталуния, предадоха Франс прес и БТА, цитирайки общинската полиция.

Неин говорител уточни, че това са обобщени данни за участието в протести и шествия в целия град.

"Вън окупационните сили!", "Улиците винаги ще бъдат наши!", "Затворено поради революция", гласят лозунги на демонстрантите, които развяват сепаратистки знамена. 

Протестът е в отговор на призива за обща стачка срещу полицейското насилие на референдума в Каталуния на 1 октомври. Една от демонстрациите е пред централата в Барселона на управляващата в Испания Народна партия, друга - пред полицейската префектура.

Студенти се събраха на протест на Университетския площад и след това се разделиха на няколко лъча в каталунската столица.

Участниците в днешните протести в Барселона се опитват да запазят мирна атмосфера, но въпреки това префектурата е обградена от голям брой полицейски фургони и коли на пожарната.

Демонстрации срещу националната полиция и Гражданската гвардия се състояха в Каталуния още през изминалата нощ пред хотели, в които са отседнали техни служители и пред полицейски участъци.

От 23.00 ч. снощи (полунощ българско време) стотици демонстранти се събраха пред хотел в Пинеда дел Мар на 70 км северно от Барселона, където бяха отседнали около 200 полицаи. Според пожелал анонимност служител на хотела два часа по-късно демонстрантите били все още многобройни и се държали заплашително, до степен да се наложи регионалната каталунска полиция "Мосос д'Ескуадра" да отцепи двете улици около хотела, за да защити колегите си от националната полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

2

ELPIDA

03.10 2017 в 22:15

"Новак" го е изрекъл отлично и много ме развесели!

20699

1

Новак

03.10 2017 в 20:18

Господари на ефира трябва да дадат на Рахой поне десет скункса за това как се съсипва голяма държава. И по един за всички "лидери" на ЕС.