16 загинали в Индия след като автобус падна в дефиле

OFFNews 04 юли 2022 в 12:50 513 0

Индия

Снимка Архив

16 жертви на автобусна катастрофа в Индия

Поне 16 пътници са загинали след падане на автобус в дефиле в индийския планински щат Химачал Прадеш.

Поне шест деца на училищна възраст са сред жертвите. Частният пътнически автобус е пътувал през долината Сейндж в окръг Кулу, където се претърколил от една скала и паднал в дефиле близо до село Джангла около 8:30 днес, съобщи индийският новинарски канал NDTV. 

Видео и снимки от мястото на инцидента показват тежко ранени пътници, отвеждани в болница и спасителите, които продължават да вадят ранени от останките на автобуса. 

Около 20 пътници са били в авотбуса, според Спешния оперативен център на щата Химачал Прадеш, когато се случил инцидента.
Все още не е ясна причината за инцидента.

Депутатът от държавното събрание Суреш Бхардвадж съобщи, че поне 3 души са сериозни ранени и са приети в болница и че спасителите са на мястото на произшествието, за да не остане някой под останките от автобуса.
Според новинарската агенция ANI, Бхардвадж още каза: „Пътят е добър, но е имало свлачище тази сутрин на този определен участък“, той също добави : „Направиха се опити автобусът да бъде изваден от там, но той падна на скала, което доведе до жертвите.
Министър-председателят Нарендра Моди съобщи своите съболезнования за загубените животи в „сърцераздирателния“ инцидент и обяви компенсация за семействата на убитите. 

Моди написа в Туитър : „Инцидентът с автобуса в Кулу, Химачал Прадеш е сърцераздирателен. В този трагичен час мислите ми са с опечалените семейства. Надявам се ранените да се възстановят най-скоро. Местната администрация ще осигури всичката възможна помощ на засегнатите.“ 

Еднократно плащане на стойност 200 000 рупии (2,088 паунда) ще бъде направено от Националния помощен фонд на министър-председателя за роднините на тези, които са загубили живота си. На ранените ще бъдат дадени по 50 000 рупии, съобщи Нарендра Моди.

Държавният главен министър Джай Рам Тхакур каза, че е помолил главния секретар да наблюдава спасителната операция. Съдийско разследване на щатско ниво е назначено да разследва причината за инцидента, съобщи Тхакур.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!