16-о дете почина от скарлатина във Великобритания

OFFNews 09 декември 2022 в 20:29 2586 1

Снимка pixabay

16 са вече жертвите на стрептококова инфекция във Великобритания, съобщи Би Би Си. Починал е ученик от Съсекс, като все още не е ясна самоличността му. 

Има данни да е боледувало от инфекцията. 

Общопрактикуващите лекари призоваха правителството да даде по-ясни съвети за родителите относно това кога да потърсят помощ при потенциални стрептококови инфекции.

Според Агенцията по здравна сигурност в Обединеното кралство детето е посещавало училище в Хоув Парк. 

Общопрактикуващите лекари на Острова избягват масовото предписване на антибиотици, тъй като това може да изгради резистентност у населението при сериозни инфекции. Мярката за предписване на антибиотици на деца в училище или детска градина, изложени на неинвазивен стрептокок от група А, се прилага изключително рядко. Според инструкциите на здравната агенция такъв ход може да се предприеме само при извънредни обстоятелства и всеки случай да бъде разглеждан индивидуално.

Отчетени са 851 случая през седмицата от 18 до 25 ноември, като средно за предишните години по същото време е имало по около 186 случая.

Какво трябва да направят родителите 

Родителите трябва да се свържат със Спешна помощ, ако децата се влошават; ядат много по-малко от обикновено; показват признаци на дехидратация, като суха пелена за 12 часа; имате температура 39 градуса или по-висока, или 38 градуса, ако са на възраст под три месеца; са много уморени или раздразнителни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови