1500 евро глоба за германец, отишъл на работа с тениска със Z свастика

В съда човекът осъзнал вредата от това да се гледат Соловьов, Скабеева и Симонян и обещал повече да не го прави

OFFNews 22 март 2023 в 10:03 7308 4

свастика
Свастиките на нацистите и рашистите.

Германец от руски произход е глобен с 1500 евро за това, че е отишъл на работа с тениска с буквата "Z".

Според FAZ 49-годишният мъж живеел в Германия от 1992 г. и работел като електротехник в индустриалната зона Валуф. Собственикът на предприятието сложил украинско знаме на сградата си, след което мъжът решил да носи на работа черна тениска с голяма бяла буква "Z".

В съдебната зала той заяви, че черпи информация за войната в Украйна предимно от руските медии, затова бил сигурен, че "нацистите са дошли на власт в Украйна".

Мъжът каза, че съжалява за избора си на дрехи и за избора си на медии. Освен това обяснил, че синът на един от близките му приятели вече е загинал във войната, затова е решил "да гледа повече немски новини".

В съдебния окръг Висбаден показването на буквата "Z" на публично място се счита за криминално престъпление. Въпреки това мъжът е осъден да плати пет дарения от по 300 евро на благотворителното сдружение "Германия помага", което събира пари за жертвите на земетресението в Сирия и Турция, както и за жертвите на войната в Украйна. В този случай процесът ще бъде приключен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

22.03 2023 в 12:50

"В съдебната зала той заяви, че черпи информация за войната в Украйна предимно от руските медии, затова бил сигурен, че "нацистите са дошли на власт в Украйна"."

Тоя живее от 30 години в Германия и не е излезнал от расняшката си черупка - осведомява се от рашистки медии. Типично за руснаците, живеещи "за рубежом". Няма да се учудя и ако едвам срича на немски.

А иначе щом тоя, на пъпа на Европа, плува в рашитката дезинформационна диария, смятайте какво промиване на мозъците на крепостниците в Оркостан пада! Е, разбира се, може и просто да се прави на ударен. И като са го подхванали е почнал да се оправдава като ученичка.

936

3

escrin

22.03 2023 в 10:37

Точно така се прави. Ако имаше как и на тукашните Z кресльовци да им бръкнат малко в джоба, бързо щяха да се успокоят и да не вдигат толкова шум.

22548

2

dolivo

22.03 2023 в 10:21

Като станало дума да му бръкнат в джоба, и се коригирал

15914

1

поп Дръвчо

22.03 2023 в 10:09

Ако не друго, уцелил е адвокат.

 
X

Подкастът на OFFNews