150 евро ще получават младите гърци при първа доза ваксина

OFFNews 28 юни 2021 в 17:07 1806 0

Парична награда и безплатен интернет ще получават младите гърци, които се ваксинират срещу коронавирус. Бонусът ще им бъде връчен още с поставянето на първата доза, предаде Ройтерс. Този ход е част от усилията на правителството за повишаване на нивото на ваксинация преди летния сезон.

"С първата доза на ваксината те ще получат предплатена карта със 150 евро. Това е дълг към младежта и подарък от благодарност", заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

Около 940 000 гърци на възраст между 18 и 25 г., които са получили поне една доза от ваксината срещу COVID-19 или ще го направят до края на годината, ще имат право да получат паричния бонус или така наречения "свободен пропуск", съобщи правителството на страната.

Парите ще могат да се използват от младите от 15 юли за почивка или за културни събития. Ваксинираните младежи ще получат и безплатен мобилен интернет за един месец.

С около 33% напълно ваксинирано население досега от общо 11 млн. граждани на страната и при нарастващи опасения от делта варианта на коронавируса, правителството търси нови начини да убеди гърците да се ваксинират, обобщава Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков