15 са спасени от пламналия автобус във Венеция

OFFNews 05 октомври 2023 в 09:10 742 0

Катастрофата във Венеция

Снимка АП/БТА

Катастрофата във Венеция

15 души са били спасени от изгорелия автобус във Венеция, посочиха от местната полиция.

„Автобусът се възпламени и първо трябваше да изгасим пламъците, за да влезем вътре. Благодарение на бързата ни реакция, успяхме да спасим 15 души, но за съжаление, не можахме да направим нищо за загиналите. В 5 сутринта успяхме да извадим останките от автобуса. Сега продължаваме да го наблюдаваме, така че пламъците да не се възобновят, защото става дума за електрическо превозно средство”, каза говорителят на пожарната служба Лука Кари, предаде Нова тв.

Шофьорът загива на място. Колегите му казват, че е много опитен и дори предполагат, че се е опитал да удържи превозното средство, допълва Нова в кореспонденция от мястото на трагедията.

След първоначалните огледи, хипотезата, че катастрофата се е случила заради прилошаване на водача, отстъпи място на тезата за технически проблем с електробуса. Въпреки че няма спирачен път, е очевидно, че шофьорът се е опирал в мантинелата вероятно, за да спре движението му.

21 са жертвите на тежката катастрофа край Венеция, при която автобус с 39 туристи падна от виадукт и се запали. 19 са загиналите на място - сред тях бебе и две деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика