10 етнически гърци са загинали при руски въздушни удари в Мариупол

OFFNews 27 февруари 2022 в 12:58 3479 2

Десет етнически гърци са били убити при продължаващата руска инвазия в Украйна в събота през нощта по вреве на руски въздушни удари в град Мариупол. 

10 невинни цивилни от гръцки произход убити днес от руски въздушни удари до Мариупол. Спрете веднага бомбардирането", заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в послание в социалните мрежи, съобщи БТА. "Още невинни хора са убити в Украйна. Най-дълбоки съболезнования на семействата на нашите сънародници, които бяха убити. Руската инвазия трябва да бъде прекратена незабавно. Ние трябва да се върнем на пътя на дипломацията", заяви лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас. 

Президентът на Франция също реагира. "Не само народът на Украйна скърби днес заради войната, предизвикана от Русия, но всички хора в Европа. Днес с тъга мислим за Гърция, която несправедливо загуби десет члена на своята общност, които живееха в украинския град Мариупол, заяви френският президент Еманюел Макрон.

Има и шест други жертви сред гръцката общност в Украйна, сред които четири в село Бухас в региона на Донецк и двама в Сартана в покрайнините на Мариупол, посочва " Катимерини". 

Министерството на външните работи на Гърция привика вчера руския представител в Атина и заяви, че нееднозначно осъжда бомбардирането на цивилни в Сартана, град край Мариупол, което доведе до смъртта на двама етнически гърци и раняването на шестима други, сред които и дете. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

27.02 2022 в 18:33

А в Мариупол колят и бесят фашистчетата от Айдар. Те са убили гърците.

-8580

1

Руските тролове в България са виновни за промиване на тъпите мозъци жадни за Русия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!