10 авиокомпании отменят полети от и за Тел Авив

OFFNews 08 октомври 2023 в 15:00 1179 0

Снимка pixabay

Общо десет авиокомпании отменят полетите си от и за Тел Авив, след като вчера сутринта палестинската радикална групировка Хамас нападна Тел Авив. Така десетки международни полети са анулирани, предаде БТА. 

По-рано днес Wizz Air обяви, че отменя всички свои полети от и до Тел Авив, предвидени за днес.

Германския авиопревозвач Луфтханза, който до утре включително анулира полетите си до и за Тел Авив заради ситуацията със сигурността. Белгийската авиокомпания Бръселс еърлайнс, която е филиал на Луфтханза, обяви същото решение.

Еър Франс заяви, че в координация с Главното управление за гражданско въздухоплаване на Франция и израелските власти преустановява до ново нареждане полетите си от и за Тел Авив. Ще бъдат взети мерки, които позволяват на клиентите да анулират или да отложат полетите си, без да се изискват такси за това. Компанията Трансавиа, която е нискотарифен филиал на Еър Франс - Ка Ел Ем, обяви, че анулира всички полети до Тел Авив до понеделник включително.

Испанската авиокомпания Иберия съобщи, че нискотарифният ѝ филиал Иберия Експрес анулира полетите си от и за Тел Авив заради ситуацията в Израел.

ИТА Еъруейз - италианската авиокомпания, направи същото. Сред десетте компании е и полската ЛОТ, от която посочиха, че отменя полетите за събота, но не уточниха ще има ли полети в близките дни. 

Гръцката авиокомпания Иджиън еърлайнс обяви, че преустановява полетите си за целия съботен ден и за идните 48 часа от и за Тел Авив.

И Суис няма да извърша полети до ново нареждане. 

Австрийската авиокомпания Остриън еърлайнс анулира до понеделник полетите си от и за Тел Авви и ще направи оценка на ситуацията, за да прецени как да действа.

Еър Канада отменя от днес за 48 часа полетите си от и за Тел Авив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!