Русия намалява с $400 млн. разходите за Световното

OFFNews 07 април 2015 в 14:21 3556 2

Заради финансовата криза Министерството на спорта на Русия предлага разходите за подготовката на Мондиал 2018 да бъдат намалени с около 27 милиарда рубли (435,5 милиона долара), съобщава regulation.gov.ru.

Двадесет и първото издание на Мондиала ще се проведе на 12 стадиона в 11 руски града.

Според проекта за намаление на разходите от програмата ще бъдат изключени 25 обекта от 11-е града. Става въпрос най-вече за хотели, в които ще бъдат настанени представители и гости на ФИФА, футболни отбори, фенове и медии във Волгоград, Калининград, Нижний Новгород, Ростов на Дон и Саранск.

Най-големите промени са в Нижний Новгород, където от плановете са изключени 14 хотели, които бяха предвидени за феновете. В резултат на това общата стойност на разходите е намалена с 27 милиарда рубли.

Още през януари министърът на спорта Виталий Мутко заяви пред местните медии, че разходите за подготовка на световните футболни финали през 2018-а година ще бъдат съкратени, но това няма да засегне инфраструктурните проекти и строителството на стадионите.

"Отказваме се от строителството на хотели в регионите, където след това няма да има нужда от тях. Ако регионите смятат, че им трябват, да се оправят сами", каза Мутко.

Русия официално бе избрана за домакин на Световното първенство през 2018 г. на 2 декември 2010 г. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в швейцарския град Цюрих.


         Кадър от церемонията по представянето на официалното лого на турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови