Quantcast

Международният офроуд маратон Breslau Balkan 2013 през септември у нас

Последна промяна на 27 август 2013 в 14:50 2358 0

Breslau Balkan 2013 през септември
Breslau Balkan 2013 през септември

От 14 до 21 септември България ще е домакин на състезанието Breslau Balkan 2013. Най-големият европейски оф-роуд маратон, който се провежда в Полша от 20 години, за трети пореден път ще има своето българско издание. Причина за това България да приеме автомобилно състезание от такъв ранг е главния организатор на надпреварата Александър Ковачев.

Breslau Balkan 2013 ще стартира в района на Тетевен и Рибарица, след което ще се отправи към Старосел, последван от Сливен и ще пристигне в Шкорпиловци, където ще са последните етапи и награждаването. Традиционно, състезанието ще е разделено на две категории – Екстремна и Крос-Кънтри.

Екстремната категория в Breslau Balkan 2013 е добре позната от класическото издание на маратона в Полша. Тежкото оф-роуд рали редува технични участъци и екстремни препятствия, които често не могат да бъдат преодолени на собствен ход без помощта на лебедка. Категорията, отворена за 4х4 автомобили и камиони с тегло до 5 тона, ще предложи 8 специални етапа с обща дължина от над 1300 километра.

Категория „Крос-Кънтри”, точно наопаки, ще предложи скоростен оф-роуд, комбиниран с технична навигация в класически рали-рейд формат. За „бързаците” организаторите са предвидили също 8 специални етапа, но дължината тук ще надхвърли 1800 километра. „Крос-Кънтри” е отворен за автомобили, мотоциклети, ATV и SSV (UTV) машини.

Предварителните заявки за Breslau Balkan 2013 са над 70 за двете категории и отделните класове, като на старта се очаква елитът на европейски оф-роуд, както и най-добрите български екипажи.

Официалният старт на Breslau Balkan 2013 ще бъде пред общината в Тетевен на 14 септември, след което ще се състои прологът за определяне на стартовата решетка. Вечерта ще бъде и първият етап на ралито, който ще е нощен. Очаквайте още подробности.

Повече информация ще намерите на сайта на надпреварата www.rally-breslau.com, ежедневни репортажи ще има в сайта на списание OFF-road.BG