Манчестър Юнайтед се върна от 0:3 срещу Челси

Васил Георгиев 05 февруари 2012 в 19:46 2210 0

Автоголът на Евънс. Снимка: ВВС
Автоголът на Евънс. Снимка: ВВС

Шампионаът Манчестър Юнайтед направи знаменит обрат при гостуването си на Челси в двубой от 24-и кръг на английската Висша лига. „Червените дяволи” губеха с 0:3 в 50-ата минута, но завършиха 3:3.

Подвигът бе сътворен ден преди 54-ата годишнина от катастрофата, при която осем футболисти на отбора, известен като "Бебетата на Мат Бъзби" загинаха в горящия самолет в Мюнхен.

В първия половин час на стадион „Стамфорд Бридж” гостите доминираха напълно, но вратарят Петър Чех спаси всичко. При една ситуация в 36-ата минута Дани Стъридж се спусна по аутлинията, центрира, Давид де Хеа неумело изби с крак в тялото на Джони Евънс и той си отбеляза автогол. Още в първите секунди на второто полувреме Фернандо Торес направи дълго центриране и Хуан Мата удвои с чудесен удар от въздуха. В 50-ата минута Давид Луис с глава наниза трети гол за Челси. В 58-ата минута Уейн Рууни намали от дузпа за фаул на Стъридж срещу капитана Патрис Евра. Съдията Хауърд Уеб даде и втори наказателен удар за Юнайтед в 69-ата минута за нарушение на Бранислав Иванович срещу Дани Уелбек. Отново Рууни застана зад топката и отново не даде шанс на Чех. Чудото се случи в 84-ата, когато Хавиер Ернандес направи 3:3 с глава след отлично центриране на Райън Гигс. Напрежението продължи до последните секунди. В първата минута на продължението Де Хеа спаси по изключителен начин удар в горния си ляв ъгъл на Мата. Голмайсторът на Висшата лига Димитър Бербатов бе на резервната скамейка, но мениджърът сър Алекс Фъргюсън не го пусна в игра. В другия мач от неделя Нюкасъл надигра Астън Вила с 2:1 като домакин и измести Арсенал от петото място. Стилян Петров изведе с капитанската лента отбора от Бирмингам и остана на терена цял мач. Головете за „свраките” отбелязаха двама сенегалци. Демба Ба откри резултата в 30-ата минута, а дебютиралият за Нюкасъл Папис Сисе отбеляза победния след изпълнение на фаул в 72-ата. В 45-ата минута Роби Кийн направи 1:1 с удар от близо.   В понеделник е последната среща от кръга Ливърпул – Тотнъм.  

Класиране 1.Манчестър Сити - 57 т. 2.Манчестър Юнайтед - 55 3.Тотнъм 49 (мач по-малко) 4.Челси 43 5. Нюкасъл 42 6.Арсенал 40.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!