"Лудогорец" открадна 3 т. в Одеса, 1/16-финалите са близо

OFFNews 25 октомври 2013 в 01:27 2481 1

Христо Златински вкара победният гол в Одеса. Снимка: uefa.com
Христо Златински вкара победният гол в Одеса. Снимка: uefa.com

"Лудогорец" (Разград) спечели трета поредна победа в група B на Лига Европа – 1:0 като гост на Черноморец (Одеса) и е все по-близо до 1/16-финалите на турнира.

С пълен актив от точки и без допуснат гол до момента, момчетата на Стойчо Стоев се превръщат във фаворит за излизане от групата. Голът на победата в Одеса вкара Христо Златински в края на първото полувреме. Трябва да се признае, че успехът не дойде никак лесно, а домакините изпуснаха множество добри положения пред вратата на отличния и в този мач Стоянов.

Срещата се игра пред около 15 000 зрители на чудесния нов стадион на "Черноморец". В началото на първото полувреме и двата отбора имаха няколко добри ситуации за гол. Добрите намеси на вратарите и липсата на концентрация в решителния момента на нападателите запазваха нулевото равенство. 

В 30-ата минута Мисиджан направи чудесен рейд по левия фланг и центрира отлично, а топката след рикошет в бранител на украинците кацна на напречната греда. Осем по-късно бе най-добрата възможност "Черноморец", след като при едно меле топката се оказа в Сантана, който шутира много мощно, но Стоянов изби в корнер. В последната минута "Лудогорец" успя да отбележи. Златински стреля силно от фаул от 30 метра, вратарят Безотошний не реагира добре и топката влетя в мрежата му.

След почивката домакините имаха няколко опасни пложения за гол, но Стоянов и късметът им бяха на ниво. В редките си атаки, "Лудогорец" на два пъти бе близо до второ попадения.  

След този успех разградчани  вече имат пълен актив от 9 точки и е убедително на първо място в класирането. В другия мач от групата Динамо (Загреб) и ПСВ завършиха наравно 0:0 и по този начин холандците остават втори в подреждането с 4 т. "Черноморец" има три, а хърватите една. Идният четвъртък "Лудогорец" посреща украинците на Националния стадион „Васил Левски“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!