Ливърпул и Челси с победи за купата

Васил Георгиев 28 януари 2012 в 16:35 1392 0

Голът на Агер. Снимка: ВВС
Голът на Агер. Снимка: ВВС

Отборите на Ливърпул и Челси се класираха за осминафиналите на най-стария турнир в света – Купата на Англия.

„Червените” се наложиха с 2:1 над архисъперника Манчестър Юнайтед на своя „Анфийлд”.

Защитникът Дани Агер откри с глава в 21-ата минута след грешка на завърналия се на вратата на Юнайтед Давид де Хеа. Парк Джи-сун изравни  за 19-кратните шампиони с удар по земя в края на първото полувреме. Когато нещата отиваха към преиграване на двубоя на „Олд Трафорд”, слаба намеса на Патрис Евра в 88-ата минута позволи на резервата Дирк Каут да излезе на голова позиция и да вкара решителното попадение. Димитър Бербатов се появи в игра веднага след това, но практически не докосна топката до последния съдийски сигнал.

В лондонски сблъсък Челси се наложи с 1:0 над Кунис Парк на „Лофтъс Роуд”. Единственият гол беше дело на Хуан Мата в 62-ата минута от доста спорна дузпа за нарушение срещу Даниел Стъридж.

Преди двубоя Английската футболна асоциация нареди да няма ръкувания между футболистите на двата състава. Причината беше избягване на напрежение, защото капитанът на „сините” Джон Тери беше наказан през октомври за расистки обиди към Антон Фърдинанд от КПР.

Българският национал Мартин Петров игра цял мач за Болтън, който победи новака във Висшата лига Суонзи с 2:1 у дома и се класира за осминафинал. Ийгъл донесе успеха с гол н 56-ата минута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови