Федерер ще играе пак в Ротердам след 2005 г.

Любомир Тодоров 05 февруари 2012 в 12:46 2150 0

Роджър Федерер. Снимка: БГНЕС
Роджър Федерер. Снимка: БГНЕС

Швейцарецът Роджър Федерер ще бъде водач в схемата на тенис турнира в зала в Ротердам, който започва на 13 февруари. Това е първото състезание за годината от сериите „АТР 500”, то е с награден фонд 1 207 500 евро.

Федерер не е играл в Холандия от 2005 година, когато спечели титлата. Тогава швейцарецът се наложи на финала в зала „Ахой” над Иван Любичич след 5:7, 7:5, 7:6(5). Интересно е да се спомене, че Роджър има и две купи на двойки в Ротердам.

Той триумфира през 2001 година заедно с Йонас Бьоркман и през 2002 година с Макс Мирни.

„Турнирът ABN AMRO World Tennis е един от най-специалните за мен. През 1999 година, точно в Ротердам, беше един от първите ми големи турнири извън Швейцария. Бях много щастлив, когато видях името с в листата с победителите в „Ахой” през 2005-а. Сега се завръщам с хубави чувства и се надявам да се представя добре”, заяви третият в света рекордьор по титли от Големия шлем при представянето си в Ротердам.

Директорът на турнира Рихард Крайчек заяви, че за него е чест велик тенисист като Роджър да играе в 39-ото издание. Федерер е на плаката и на корицата на брошурата на състезанието.

Още двама играчи от Топ 10 ще вземат участие в пристанищния град – Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро. Чехът ще играе за седми път, но никога не е минавал четвъртфинал. Особено болезнена бе загубата му през 2009 година. Тогава Григор Димитров записа първата си гръмка победа при мъжете, като надигра Бердих с 4:6, 6:3, 6:4. След това Гришо отстъпи в три сета на Рафаел Надал.

Българското участие тази година ще бъде в лицето на тур мениджъра Миро Братоев. Той ще изпълнява тази длъжност за трети пореден път. Най-високопоставеният ни сънародник в АТР отговаря за отношенията на тенисистите с организаторите на състезанията и Асоциацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews