Елица Костова с победа на Australian Open

Любомир Тодоров 12 януари 2012 в 12:26 2106 0

Елица Костова
Елица Костова

Българската тенисистка Елица Костова записа победа при дебюта си на Откритото първенство на Австралия. Другата ни участничка в квалификациите в Мелбърн - Диа Евтимова, обаче отпадна.

Елица надигра участващата с "уайлд кард" местна тенисистка Сторм Сандърс със 7:5, 6:3 за един час и 25 минути игра. След разменени брейкове в началото на сета, Костова проби в 12-ия гейм, за да вземе частта. Проби и за 2:0 в следваща, но последва рибрейк. Ели не загуби време и веднага проби пак, а после затвърди за 4:1. След третия брейк на българката, тя вече сервираше за място във втория кръг. Но настъпи отпускане и 17-годишната австралийка взе два поредни гейма. При 5:3 Елица отново застана на крайната линия с идеята да затвори двубоя. 21-годишната българка стигна до мачбол и успя. 

Националката вече си осигури 40 точки за световната ранглиста, където е №157.

Във втория кръг Елица очаква 11-ата в схемата Варвара Лепченко. Взелата американски паспорт тенисистка от Узбекистан разгроми колумбийката Мариана Дуке-Марино с 6:1, 6:0.

На старта на пресявките 24-годишната Евтимова отстъпи на №23 в схемата Джейми Хемптън от Съединените щати с 2:6, 1:6 за малко повече от един час игра. Евтимова направи един пробив, но допусна пет.

Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще играят направо в основната схема на Откритото първенство на Австралия, която започва в понеделник. Жребият за нея се тегли в петък. Петият български участник в Мелбърн е Виктория Томова, която ще участва в квалификациите при девойките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!