Две глоби и заплаха от дисквалификация за австралийския тенис хулиган

OFFNews 14 август 2015 в 10:07 4176 0

Скандалният австралийски тенисист Ник Кириос е глобен, а срещу него започва разследване, изходът от което може да е дисквалификация.

Наказанията наложи Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP), след като 20-годишният Кириос подхвърли по време на мач към опонента си Стан Вавринка, че друг тенисист е спал с приятелката му. 30-годишният Вавринка, който по-рано тази година мина през развод, не показа, че е чул репликата, уловена от микрофон на корта, но след мача избухна в социалната мрежа Туитър и поиска наказание за Кириос от ATP.

Ден по-късно ATP излезе с официално прессъобщение за наложените наказания: 10 000 щатски долара за обидната реплика, още 2500 щатски долара за неспортментско поведение, свързано с обиден коментар към един от подаващите топките на корта и начало на разследване, което ще установи дали тенисистът е нарушил правилата за честността на играта.

Изходът от разследването може да е от нова глоба до прекратяване участието на тенисиста в турнири на ATP.

Злополучният мач от втория кръг на турнира Rogers Cup от сериите "Мастърс 1000" в Монреал приключи със служебна победа за Кириос, след като швейцарецът Вавринка се отказа в третия сет заради болки в гърба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови