Броени дни до старта на Balkan Offroad Rallye и Balkan Classic Rallye 2016

140 машини ще стартират от храм-паметника "Александър Невски" на 10 септември

Христомир Николов 01 септември 2016 в 20:45 9121 0

Снимка Христо Петров, Club S1

Над 140 състезателни машини ще застанат на старта на шестото издание на международния офроуд маратон Balkan Offroad Rallye, който тази година ще е съпътстван и от първото издание на надпреварата за исторически рали автомобили Balkan Classic Rallye. Участниците в двете състезания ще трябва да преодолеят над 2000 състезателни километра в рамките на 8 дни, като официалният старт ще е пред храм-паметника Александър Невски на 10 септември в София, а финалът - на 17 септември в черноморския курорт Шкорпиловци.

Близо 120 машини - автомобили, мотоциклети, джипове, бъгита и камиони са заявени за участие в Балкан Офроуд Рали 2016, с което надпреварата подобрява собствения си рекорд от 101 возила в предходните издания. Сред тях ще има и 9 български участници. Родни представители ще има в категориите мотоциклети, АТВ, бъги и автомобили.

Точно 20 пък са заявките за Балкан Класик Рали, където екипажи от цяла Европа, Кения, Южна Африка и Аржентина ще участват в маратонското състезание с рали-автомобили, произведени между 1962 и 1981 година. Те ще се трябва да се надбягват изключително по черни и пътища и макадамови отсечки. Повече информация за надпреварите ще откриете в Авто OFFNews.

Също така днес стана ясно, че България ще е домакин на кръг от Световния крос-кънтри рали шампионат. След като кандидатурата на страната ни бе одобрена от Международната автомобилна федерация FIA, между 7 и 10 септември 2017 година ще се проведе първото издание на надпреварата Balkan Baja, на което се очакват някои от най-големите имена от световния офроуд спорт. Така, българско рали-рейд състезание се нарежда редом с колосални събития в спорта като Абу Даби Дезерт Челъндж, Баха Италия и рали Мароко. Подробности за голямата новина вижте в Авто OFFNews.

Оффмедия чрез сайтовете си offnews.bg, auto.offnews.bg и offroad-bulgaria.com е медиен партньор на Balkan Offroad Rallye и Balkan Classic Rallye.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews