Balkan Offroad Rallye 2018 стартира в събота

110 офроуд машини от цяла Европа на старта в Боровец

OFFNEWS 13 септември 2018 в 13:56 4967 0

В събота, 15 септември, в курорта Боровец ще бъде даден старт на Balkan Offroad Rallye 2018. Осмото издание на международния офроуд маратон привлича на старта си над 110 състезателни машини от цяла Европа – мотоциклети, ATV, бъгита, джипове и камиони. Поне 10 ще са и българските участници в надпреварата, често наричана „Балканския Дакар”.

Маршрутът на тазгодишното състезание ще бъде най-дългия в историята му до момента, с общо 2700 километра, 1700 от които състезателни етапи. След Боровец, участниците ще се отправят към Старосел, курорта Дюни и Шкорпиловци, където на 22 септември, на самия бряг на Черно море ще станат ясни победителите.

В Старосел, към кервана на офроуд маратона ще се присъединят и участниците в третото издание на Balkan Classic Rallye – макадамова надпревара за исторически рали автомобили, произведени между 1962 и 1985 година. Класиките, които нямат право на 4х4 задвижване, ще се преборят с 5 състезателни етапа, с обща дължина от 1700 км, по черни и каменисти пътища.

Феновете на автомобилния и мотоциклетния спорт ще могат да следят онлайн състезателите на сайтовете на състезанията, а точки за зрители ще бъдат публикувани в социалните мрежи и в специализираната тема във форума OFFRoad-Bulgaria.com.

Колегите от Авто OFFNews ще са „на терен” и ще представят ежедневно новини, репортажи и кадри от надпреварата. Може да следите новините около най-голямото моторспорт събитие в България в рубриката за моторни спортове на auto.offnews.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови