Български нападател вкара хеттрик в Италия

OFFNews 21 август 2015 в 15:53 3336 0

Андрей Гълъбинов заедно с Георги Илиев в кадър от мач за националния отбор

Българският нападател на Новара Андрей Гълъбинов изигра впечатляващ мач за новия си тим Новара, като отбеляза три гола за победата с 3-2 над Комо в тристранен турнир.

26-годишният голмайстор на два пъти възстанови равенството за 1-1 и 2-2 в 13-ата и 33-ата минута, а в 45-ата донесе и победата на отбора си. Така Новара спечели трофея "Факети" от турнира, в който участва още отбора от четвъртата италианска дивизия Олгинатесе.

Първата среща между Новара и Олгинатесе завърши 1-1 и Гълъбинов и съотборниците му спечелиха с дузпи. Наставникът на тима Марко Барони похвали родния национал след неговия хеттрик.

"Гълъбинов е нападателят, който ти трябваше. Много е мотивиран и има шанс да направи страхотен сезон. Не трябва да да го притискаме, тъй като все още е далеч от най-добрата си форма, въпреки трите му гола. Може да вкара много попадения този сезон", заяви Барони.

Националът на България дебютира за Новара при поражението с 1-3 от Удинезе в мач за Купата на Италия. Гълъбинов влезе в игра като резерва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови