България поведе на Гърция след победа на Григор Димитров

OFFNews 04 април 2014 в 15:15 3520 1

Първата българска ракета Григор Димитров донесе победа на България в двубоя с Гърция за "Купа Дейвис", след като се наложи над 690-ия в света Маркос Каловелонис. 

Григор Димитров не допусна грешка и победи Маркос Каловелонис с 6:3, 6:3, 6:0. По този начин България вече води в мачовете срещу Гърция за "Купа Дейвис" в Атина. На Гришо му бяха необходими 1 час и 35 минути, за да стигне до крайния успех.

Хасковлията не допусна нито един пробив, а мачът започна по перфектен начин за него, след като още във втория гейм проби гръцкия състезател. При 5:3 Каловелонис успя да спечели първото разиграване в гейма, но Гришо направи три поредни точки и имаше два сетбола. Въпреки че гъркът отрази първата, при втората Димитров направи мощен ас, с който затвори сета.

В началото на втората част Григор имаше два шанса за пробив, но опонентът му се справи с напрежението, благодарение на мощния си сервис. Отново при 5:3 шансът беше на страната на Димитров, който стигна до сетбол и след като опонентът му изпрати топката в мрежата, резултатът в сетовете стана 2:0.

Третата част протече изцяло под доминацията на Димитров, който не даде шанс на Каловелонис да вземе нито едно от подаванията си. Гришо бе безпощаден, демонстрира класата си, завърши сета с безкомпромисен резултат 6:0 и по този начин донесе първа победа за България в двубоите срещу Гърция  

Във втория мач от сблъсъка днес Димитър Кутровски излиза на корта срещу Теодорос Ангелинос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews