Българи окупират челните места на Balkan Breslau Rallye 2013

Христомир Николов 16 септември 2013 в 15:06 2825 0

Офроуд
Офроуд

Българските екипажи окупират челните позиции в клас "крос-кънтри" на международния оф-роуд маратон Balkan Breslau Rallye 2013. Общо 6 родни автомобила са в надпреварата, както и един участник с ATV.

След първия (нощен) етап на надпреварата, класирането в скоростната крос-кънтри категория бе оглавено от кмета на Тетевен Милен Милев (Jeep Wrangler). Вчера, втората отсечка от Тетевен до Старосел бе спечелена от израелеца Рац Хайман (Pointer), но в генералното класиране поведе рали доайенът Владимир Илиев (Mitsubishi Pajero). Милев е на второ място, следван от участниците ни в "Дакар" Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara) и миналогодишните победители в балканското издание на Бреслау Десислав Славчев и Маргарита Стайнова (Mercedes G). Четирите родни машини са събрани в рамките на 5 минути.

Пилотът ни в ATV класа Васил Томов (КТМ), пропусна първия етап заради повреда, но вчера показа класа и спечели отсечката до Старосел. Въпреки това, нашият състезател е все още на последно място, тъй като има да избива сериозно наказателно време.

Подробна информация за Balkan Breslau Rallye 2013 ще откриете в сайта на списание OFF-road.BG

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови