25% от местата в НСА ще се заемат от възпитаници на спортните училища

OFFNews 20 февруари 2015 в 19:55 2405 0

Снимка НСА

25% от местата, определени за държавен прием в професионално направление „Спорт“ редовно обучение в Националната спортна академия „Васил Левски“, ще бъдат заети от завършилите спортните училища тази година, положили държавен зрелостен изпит по вид спорт и получили ІІІ степен на квалификация.

Това стана ясно на провеждащото се в Пловдив национално работно съвещание с ръководствата на спортните училища в България.

По инициатива на министерството на младежта и спорта, министерството на образованието и с решение на Академичния съвет на НСА „Васил Левски“ тази новост ще стане факт през тазгодишната кандидат-студентска кампания, съобщи пред ръководствата на спортните училища доц. Николай Изов – заместник-ректор на Спортната академия.

Кандидат-студентите в Академията, положили държавен зрелостен изпит по професиите от направление „Спорт“, ще се класират по низходящ състезателен бал отделно от кандидатите на общо основание, без да се делят на категории мъже и жени.

При попълване на квотата от 25%, останалите кандидати могат да участват в класирането на общо основание.

От министерството на младежта и спорта уточняват, че за първа година завършващите спортните училища в страната ще положат държавни зрелостни изпити за придобиване на професионална квалификация от направление „Спорт“ - „Помощник-треньор”, „Помощник-инструктор по фитнес” и „Организатор на спортни прояви и първенства”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!