Децата на хилядолетието са най-самотни

OFFNews 03 май 2018 в 12:49 4052 0

Снимка Pixabay

Ново проучване установи, че децата на новото хилядолетие са най-самотни, съобщи Indy100.

Изследването е проведено от здравноосигурителната компания Cigna, която анкетира 20 000 американци на 18 и повече години.

Най-младата група, на възраст между 18 и 22 години, съобщава, че се чувства по-изолирана от по-възрастните поколения.

Наречени „Поколението Z”, тези млади хора имат оценка на самотата 38, в сравнение с американската средна стойност от 44 за хората на възраст между 20 и 80 години.

Освен това 46% от изследваните американци съобщават, че се чувстват самотни понякога или винаги и всеки четвърти смята, че никой не ги разбира.

В доклада се казва, че причината за това е свързана с липсата на физически контакт. Половината от запитаните, които никога не са имали „отношения с друг човек“, са в средно или лошо общо здравословно състояние, в сравнение с едва 12%, които имат ежедневни отношения с близките си.

„Трябва да променим тази тенденция, като преразгледаме информацията за психическото здраве, за да говорим на нашата умствено-физическа връзка. Когато умът и тялото се третират като едно, виждаме много добри резултати“, заяви изпълнителният директор на Американската асоциация за здравни услуги Дейвид Кордани.

Милиарди хора по целия свят имат използват социални мрежи, което прави съвременното общество по-свързано от всякога. И все пак тази „епидемия“ от самота се забелязва в различни части на света.

Данните на Службата за национална статистика показват, че 2,4 милиона души във Великобритания са хронично самотни. Това може да повиши нивата на хормона на стреса, което, от своя страна, може да увеличи риска от сърдечни заболявания, артрит, диабет тип 2 и деменция.

Социалната изолация е свързана с по-лошото психическо и физическо здраве, а хората, които докладват, че нямат близки социални кръгове, са шест пъти по-склонни да прибягват до услугите на личните лекари, отколкото тези, които имат три или повече социални групи.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови