Желязков за пакета 'Мобилност': Бесен съм, разочароващ резултат

OFFNews Последна промяна на 25 март 2019 в 22:15 2601 5

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Транспортният министър изрази разочарованието си от гласуването на пакета "Мобилност" в Европейския парламент. Само два гласа не стигнаха за отпадането му и той ще бъде гласуван в пленарна зала в сряда.

"Резултатът е изключително разочароващ. Аз ще изляза от политическата коректност и ще кажа направо: Бесен съм от този резултат", посочи Желязков.

По-рано стана ясно, че трима български евродепутати не са присъствали на гласуването - Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али. По този повод Желязков заяви: „Можеше да решим дефинитивно да въпроса, затова съм бесен. Защото ние със 17 члена можеше да решим проблем на половин Европа. Виждате, че гласовете бяха 154 на 156. Два гласа не ни достигнаха. Какво означава това? - Означава, че Европа е разделена. Дори в Европейския парламент. Ние сме единни. Това, че един, двама трима – не коментирам причините, може да са сериозни, може да са имали проблем. Ще ги разберем допълнително. Но това, че можеше да го решим е причина да ни е яд. Ние в момента загубихме нашия мач в последната минута на продължението". 

"Ние не искаме най-добрия вариант за България, защото ние сме европейци. Ние искаме най-добрия вариант за Европа. Най-добрият вариант за Европа е да не се фрагментира пазарът. Да не се решават въпроси на конкурентоспособността със законодателни решения, да не бъдат протекционистки законите. Това искаме", подчерта министърът.

"Два български гласа не достигнаха, но те можеха да решат законодателен пакет в Европа. Този пакет и в този вид не може да има бъдеще, защото той е против принципите на Европа. Той е против принципите на европейското право, абсолютно дискриминационен”, каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4568

4

Tabadatko

26.03 2019 в 07:50

От профила на Св. Малинов: Второто, винаги съм заставал зад исканията на нашите превозвачи и съм защитавал българския бранш срещу пакета “Мобилност”. Моят първи парламентарен въпрос до ЕК (https://bit.ly/2UQDieZ) през този мандат датира още от 2014 година именно по тази тема. През 2016 година отново се обърнах към ЕК с предупреждение за отявлено протекционистките закони във Франция (https://bit.ly/2FAznxL) и Германия (https://bit.ly/2TypkNs), които изтласкваха българските превозвачи от пазара в Западна Европа. Вследствие Комисията започна наказателни процедури срещу Франция и Германия. На дневен ред след това дойде законодателството за командированите работници - под претекста за равни социални права държавите от Западна Европа отново опитаха да наложат ограничителни мерки върху превозвачите от периферията. Тогава поискахме отделно секторно законодателство за автомобилния транспорт, понеже неговото естество не позволява еднакво регулиране, както при другите, и така се стигна до

4568

3

Tabadatko

26.03 2019 в 07:32

Браво на ДСБ и на Светльо Малинов, че отстояват българският интерес. Тука викаме ма мошенниците добри хора. Примерът с др Ружа е още пресен. А какво ли правим със смелите и честните. Както ЛАФЪРДИЕВ жабата добре показва, опитваме се, да ги спрем. НЯ МА ДА СТА НЕ! :)

3774

1

ЛАФЪРДИЕВ

25.03 2019 в 22:37

Измекярина ДУДУКОФФ не си заслужава да се коментира.. От букета с гербери за ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ и интервюто от СНН за ходенето му при Обамчо.. "Великия българин" бе много ангажиран да се сражава и той с Йончевата в говорилнята с Байрактаровия..
Неджми Али - за български евродупетатин да го наречем заслужава ли си да се трие клавиатурата..
МАЛИНОВИЯТ обаче си заслужава.. ДСБ вече УЖ демократи за СЛАБА БЪЛГАРИЯ ли се е прекръстила..