Два гласа не стигнаха за отпадане на пакета "Мобилност", ЕП ще го гласува в сряда

Трима български евродепутати са отсъствали от гласуването на дневния ред

OFFNews 25 март 2019 в 20:30 5212 4

Само два гласа не стигнаха за отпадане на пакета "Мобилност". Той ще бъде гласуван в пленарна зала в сряда.

Противниците на пакета „Мобилност”, сред които е и България, имаха голям шанс днес той да отпадне, защото в пленарната зала отсъстваха много от евродепутатите от Франция, която е големият защитник на пакета. Шнасовете за отпадане на текста в сряда са много по-малки. 

Трима български евродепутати са отсъствали от гласуването на дневния ред - Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али, съобщи БНТ. 

Българските евродепутати ще опитат да подложат на гласуване отлагането на целия пакет в сряда. Ако това не се случи, ще бъдат гласувани всички над 1600 поправки.

Председателят на ЕП Антонио Таяни съобщи, цитиран от БТА, че най-рано утре следобед евродепутатите ще разполагат с превод на всички близо 2000 предложения за промени в изготвените от транспортната комисия текстове. Засега тези текстове не са публикувани дори на английски език.

При гласуването на промените пленарната зала трябва да се произнесе текст по текст.

Евродепутати коментираха, че се преследват единствено политически цели, щом досега в транспортната комисия не е било постигнато съгласие.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков определи днешното решение като една от най-големите грешки и коментира, че гласуването в сряда ще бъде "хвърляне на зарове".

По-рано днес повечето парламентарни групи не заявиха подкрепа за предложените законодателни промени. Бе изразено очакването обсъждането и гласуването на правилата да бъде отложено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

25.03 2019 в 23:50

Измекярина ДУДУКОФФ не си заслужава да се коментира.. От букета с гербери за ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ и интервюто от СНН за ходенето му при Обамчо.. "Великия българин" бе много ангажиран да се сражава и той с Йончевата в говорилнята си с Байрактаровия..
Неджми Али - за български евродупетатин да го наречем заслужава ли си да се трие клавиатурата..
МАЛИНОВИЯТ обаче си заслужава.. ДСБ вече на Демократи за СЛАБА БЪЛГАРИЯ ли се е прекръстила..

4245

2

rrr11

25.03 2019 в 21:07

"Трима български евродепутати са отсъствали от гласуването на дневния ред - Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али"... тези тримцата са срам за държавата, ако бяха гласували, предложението на Макрон отпадаше.

77927

1

El Commandante

25.03 2019 в 20:47

Като споменахте мобилност, нека всички се хванем за ръце, оформим молитвен кръг и горещо се помолим на Бог, Аллах, Буда, Заратустра, Бейби Джизъс и неговата майка Мария за скорошен фалит на т.нар. авиокомпания България Еър.

Колкото по-скоро това уродливо изчадие замине в небитието, толкова по-добре за света!

Анатема за вас изроди! Писна ми да вися по 2-3 часа във всяка посока от и до Лондон!

ТОВА ПРОСТО НЕ СЕ ПОНАСЯ!!!!