''Жан Виденов е синоним на морала в българската политика''

Николай Малинов за американските санкции срещу Пеевски, Божков и Желязков: Кои са те, че ще правораздават тук?

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2021 в 15:50 5720 1

Снимка БТА/Петър Кръстев

Жан Виденов

"Спойката в нашата организация е Жан Виденов. За мен той е синоним на морала в българската политика... Той си замина от властта не заради зърнената криза, която е измислена, не заради валутната криза, която е създадена изкуствено, а заради нежеланието на Жан Виденов като силен държавник. На американците силен държавник не им трябва. Жан Виденов беше свален, защото не даде въздушен коридор за бомбардирането на Сърбия".

Това заяви пред БНР Николай Малинов, председател на партия "Възраждане на отечеството". Тя ще се яви на изборите в коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Малинов е и председател на национално движение "Русофили".

"Събра ни лозунгът за чиста и свята република. Лозунгите ни ще бъдат справедливост, родолюбие и България - зона на мира... Разбираме от управление на обществено-политически процеси, не сме изневерили на народа си... Имаме голям потенциал в левия, в патриотичния сектор с морала и с доверието на хората, които сме се събрали", смята той.

В предаването "Политически НЕкоректно" Малинов коментира санкциите, които Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите на САЩ наложи на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков за значителната им роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации:

"Американското правителство не може да каже някой дали е корумпиран, лъжец, лош човек. Поведението на американците е грубо вмешателство в българските дела. Тези неща се доказват единствено от съда... Еднополюсният свят е приключил. Кои са те, че ще правораздават тук вместо българския съд".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

1

Petio Petkov

05.06 2021 в 16:27

Qui prodest. Който спечели от Виденовата зима, той я и предизвика. Първо си раздадоха милиарди през банките, после ги фалираха и обезцениха лева, върнаха по един лев на 3 000 взети и станаха собствениците на държавата. Милионите българи останаха без спестявания.