Земеделска асоциация: Властта готви чистка в МЗХ

OFFNews Последна промяна на 26 април 2015 в 13:29 2479 4

Пламен Драгнев
Пламен Драгнев

Асоциация на агроекологичните земеделски производители с председател Пламен Драгнев обяви, че в Министерството на земеделието се извършват "скандални уволнения на топ експерти по европрограмите" в прессъобщение до медиите.

"Ключови експерти в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) предстои да бъдат отстранени по скандална схема за разчистване на неудобни кадри. Формално чистката се представя като съкращаване на длъжностите, тъй като няма причина точно тези кадри да бъдат уволнени", пишат от Асоциацията.

Според становището й работата на тези експерти е гарантирала успешното усвояване на средста по програмата, а сегашните действия на властта целели поставянето под контрол на Държавен фонд "земеделие" и Дирекцията за развитие на селските райони.

"Чистката на ключови експерти с опит поставя под риск прозрачното и безпристрастно определяне на правилата за прилагане на мерките по програмата. По този начин биха могли да се поставят в пълна зависимост и земеделските стопани. Ако ръководството на МЗХ не вземе мерки и не анулира издадените заповеди за съкращение, това ще доведе до неминуем хаос в прилагането на агроекологичните мерки от ПРСР и ще предизвика бурната реакция от недоволство на всички наши членове", пишат от асоциацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.04 2015 в 18:59

Експерти с имена хасан айше всички знаем че се уволняват кадри на спа и това ме радва

26.04 2015 в 17:29

Този да говори поименно кои са тези експерти,от колко години работят там и каква е експертността им.Не да ми говори общи приказки!

26.04 2015 в 15:09

Всички комуняги вън !?!

26.04 2015 в 14:35

Видни "експерти" от ДПС. Да им видим имената и експертизата.