''Зелено движение'' все пак няма да се разпада

OFFNews 29 август 2023 в 15:34 2821 4

Владислав Панев

Снимка БГНЕС

Владислав Панев, съпредседател на "Зелено движене"

"Зелено движение" все пак няма да се разпада. Точката трябваше да се обсъжда на Национален съвет на партията в навечерието на местните избори.  

"Снощи след дискусия се установи, че нито един член на Националния съвет не застава зад идеята за закриване или разделяне. Няма да се гледа такава точка и на Националното събрание. Разотивай се народе, шоу няма да има", написа Тома Белев във Фейсбук.

Вчера от публикация на Тома Белев във Фейсбук се разбра, че с малко мнозинство е минало предложение за разглеждане на идеята за закриване на партията, като точката следваше да се гледа през есента:

"За мое съжаление в петък на национален съвет се реши в дневния ред на новото ни национално събрание в началото на октомври да се включи точка за закриване на Зелено движение, чрез разделяне на две нови партии. Предложението беше прието с малко мнозинство, включващо и лица посочени за участници в опита за овладяване на органите на партията."

Белев добавя, че е гласувал "против" предложението, защото "България има нужда от зелена политическа сила", както и че закриването и разделянето на Зелено движение по средата на предизборна кампания е политическо безумие.

Напрежението в "Зелено движение", което е част от управляващата коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", ескалира след публикуването на доклад на анкетна комисия в партията, според който се записват фиктивни членове и се разкриват компрометирани местни организации. От доклада става ясно още, че с тези гласове се е оказвало влияние на вътрешен вот чрез гласуване с пълномощни.

Борислав Сандов: Около 35% от членовете на ''Зелено движение'' са фиктивни

В средата на миналата седмица бившият съпредседател на партията Борислав Сандов в интервю за БНР заяви, че много от процесите в партията са лична вендета срещу него и други политици, заемали постове в изпълнителната власт, и тя е започнала заради това, че не са позволили да се назначават "калинки".

Той прогнозира още, че има риск ситуацията в "Зелено движение" да доведе до турбуленция в управляващото мнозинство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

4

Stoyancho

30.08 2023 в 12:08

Смешници, лош PR няма, ама ващо е гняс.

1017

3

IvoIvo

30.08 2023 в 11:37

Успешно станаха за смях!

135

2

Far Rider

29.08 2023 в 16:37

Нищо ново в Задунайская губерния. Тази тактика се прилага успешно още от 1998 г. Напълват ти партията или организацията с фиктивни членове, агентите овладяват с тяхна помощ важните постове и всичко рухва. Да ви напомня за БЗНС "Никола Петков", Демократическата партия на Стефан Савов и още ред други. А как ликвидираха "Независимото дружество за правата на човека" на бай Илия Минев? Създадоха още едно със същото име , но пълно с доказано верни комунисти!

14469

1

случайно прочетох

29.08 2023 в 16:11

Спрете се бе, хора! Не се дрънкайте за глупости!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки