Quantcast

Зелените: Ако са мъже, Йовчев и Портних да хвърлят оставки

Николаос Цитиридис Последна промяна на 23 юни 2014 в 13:35 3406 9

Снимка OFFNews

"Ако Цветлин Йовчев и Иван Портних са достойни мъже и управници, те трябва веднага да хвърлят оставки за трагедията в Аспарухово".

Това заявиха на пресконференция днес от партия "Зелените". От името на партията говориха Петър Кърджилов, Борислав Сандов и Андрей Ралев, който се включи на живо от Добрич.

Според тях управниците в България са проспали очевидните знаци, че у нас ще се случи трагедията във Варна.

"Само преди месец в страните около България имаше няколко мащабни наводнения. В Южна Румъния, Северна Турция, както и опустошителните потопи в Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина. Беше въпрос на време това да дойде и у нас, а никой не предприе мерки по въпроса", заяви Петър Кърджилов.

Според "Зелените" твърдението на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че голямото количество вода е причина за трагедията в Аспарухово е невярно.

От партията обясниха, че незаконните постройки върху дерето, незаконната сеч в района и човешкото безхаберие са причините за потопа, който взе жертви във Варна и остави десетки без домове.

"Зелените" ще предложат на властта да бъде наложена чрез закон забрана за сеч в така наречените "охраняващи гори", които имат способността да попиват и поемат води от силни валежи.

Именно изсичането на такива гори, които са и вододайни зони, са причина за наводненията в България през последното десетилетие, смятат от "Зелените".

По време на включването от Добрич Ралев съобщи, че най-важното, от което имат нужда хората там, е набирането на средства да продължи, тъй като набавянето на консумативи за пострадалите и разчистване се забавя именно заради липса на средства.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 19:00

Зелените .........които само лапат пари от това, че са партия......къде бяха когато незаконно се изсякоха горите над аспарухово? Отставка но в ръководството на „ЗЕЛЕНИ“.........!

24.06 2014 в 13:24

Крадливия Портних да си развърже кисията и да раздаде поне малко от краденото. С пари дойде на власт, пари прави от властта, но трябваше ли със смъртта на невинни да си тръгне?

23.06 2014 в 20:31

Просто се заинтересувайте, когато стане въпрос за разрушаване на НЕЗАКОННИ ЦИГАНСКИ ПОСТРОЙКИ, от кои посолства в София се надига забранителен вой, и българската държава остава с вързани ръце. Не е кой знае каква тайна.

При всеки опит общински власти да премахнат подобни незаконни цигански архитектурни шедьоври, от еврогейско-педероатлантическите посолства се налага вето.

Имаше дори куриозни случаи - общинските власти предупреждават индобългарите, че постойките им се незаконни и полежат на премахване, изпращат техника и полиция да изпълнят разпорежданията на общинстите власти в съотвествие със закона, и изведнъж се намесва антибългарския комитет и посолствата.

Така че сега тия обвинения тук са малко смешни. Без политическо решение премахването на незаконните цигански строежи е абсолютно невъзможно.

23.06 2014 в 20:16

Тия как надушват пари не е истина....а казват, че парите не миришат...е как толко бързо ги надъшват зелените. Само от някъде да се появи пачка и хоп озеленява се около нея. Като хиени са

23.06 2014 в 15:01

Вие пък от коя дупка изскочихте? Да позная ли от коя? А къде бяхте бе, зелени педалчета, като строяха цели квартали по дерето и многоетажни къщи в самото корито на реката? Къде бяхте бе, гниди зеленикави? Къде бяхте?

23.06 2014 в 15:00

Тези пък зелени травестити откъде изскочиха от гробищата?! Тия и Бареков са на едно ниво по пародия...

23.06 2014 в 14:47

К@рви на к@рви, викат ама вие не сте мъже, еми не са, проститутки са тези, които го правят за пари.

23.06 2014 в 14:28

A вие, ако сте мъже, спрете да стоите надупени по посока Русия. Не знам дали за пари или от глупост, с разни безумни протести спряхте развитието на важни проекти, а междувремнно горите се изсякога и Черноморието се застрои. Та, не знам кой и за какво трябва да подава оставка, но е факт, че и вие не вършите почти нищо, от това, което уж трябва да вършите. Хайде оставака и на вас и спрете да ни занимавате и да се правите на много морални....