Зелените: Ако са мъже, Йовчев и Портних да хвърлят оставки

Николаос Цитиридис 23 юни 2014 в 13:35 3956 9

Снимка OFFNews

"Ако Цветлин Йовчев и Иван Портних са достойни мъже и управници, те трябва веднага да хвърлят оставки за трагедията в Аспарухово".

Това заявиха на пресконференция днес от партия "Зелените". От името на партията говориха Петър Кърджилов, Борислав Сандов и Андрей Ралев, който се включи на живо от Добрич.

Според тях управниците в България са проспали очевидните знаци, че у нас ще се случи трагедията във Варна.

"Само преди месец в страните около България имаше няколко мащабни наводнения. В Южна Румъния, Северна Турция, както и опустошителните потопи в Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина. Беше въпрос на време това да дойде и у нас, а никой не предприе мерки по въпроса", заяви Петър Кърджилов.

Според "Зелените" твърдението на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че голямото количество вода е причина за трагедията в Аспарухово е невярно.

От партията обясниха, че незаконните постройки върху дерето, незаконната сеч в района и човешкото безхаберие са причините за потопа, който взе жертви във Варна и остави десетки без домове.

"Зелените" ще предложат на властта да бъде наложена чрез закон забрана за сеч в така наречените "охраняващи гори", които имат способността да попиват и поемат води от силни валежи.

Именно изсичането на такива гори, които са и вододайни зони, са причина за наводненията в България през последното десетилетие, смятат от "Зелените".

По време на включването от Добрич Ралев съобщи, че най-важното, от което имат нужда хората там, е набирането на средства да продължи, тъй като набавянето на консумативи за пострадалите и разчистване се забавя именно заради липса на средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!