''Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого насила да се ваксинира''

OFFNews 20 октомври 2021 в 19:11 7081 6

Снимка Facebook

Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого насила да се ваксинира. Това заяви президентът Румен Радев за въвеждането на зелен сертификат. Той припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Радев коментира още, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки. По-рано днес протестиращи се нахвърлиха срещу министъра на образованието Николай Денков на излизане от Министерския съвет. 

"Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели. Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат", каза още държавният глава.

Той допълни, че очаквам правителство по най-добрия начин да преведе обществото през тежката криза с коронавируса: "Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот".

По думите му се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност.

"Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват", подчерта Румен Радев.

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност. "До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят", каза той и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

6

kokoten

21.10 2021 в 10:35

Тъпунгерите просто няма какво да кажат....отдавана трябваше да се въведат тези сертификати...сега просто всички които нямат,трябва да си извадят такъв,има няколко начина за получаване,както ти изнася,а който няма,да си прави сметката....никакви права не са нарушени,просто сертификата е задължителен(като шофьорска книжка)като получаването му не е свързано с изпит,а с няколко прости неща които трябва да свършиш(най-доброто и най-лесното от които е,да се ваксинираш)....лесно е...ваксинирайте се...след това става безопасно и лесно...не позволявайте на идиотията да ви завладее...ваксинирайте се....

23293

5

Стефан

20.10 2021 в 23:44

Не, разбираме само как работи Природата. И ни е все едно кой не разбира това - едва ли ще си вземе изпита при нас и на поправителната сесия.

Вселената не се интересува от ничии чувства и конституции, понеже работата и е да е ефективна. Тя е равнодушна към пламенното слабоумие. Даже към средновековните вярвания в магии и чудеса. Проявление на което, са антиваксерите. Оставя живи само умните.

Някога, Тъмните векове са били почти 10 века. Безпросветното Средновековие. После, заради бактериална, все пак, инфекция, чумата докарала Просвещението. То и Ренесанса. Ре-нещо си, да?
Е, тоя път ще дойде по-скоро, зер инфекцията е вирусна. По-тежък проблем.

23293

3

Стефан

20.10 2021 в 21:22

А МВР да издаде заповед, според която може да се кара кола без книжка. Понеже според Конституцията, човек има право да кара кола, а документа за правоспособност ограничава правата му. Кво антиваксерство, кво антикнижество.

Да продължа ли с примерите?