Зеленият сертификат на депутатите отново е в дневния ред

OFFNews 16 февруари 2022 в 10:36 1358 0

Зеленият сертификат на депутатите отново влиза в дневния ред на парламента.

Народните представители ще обсъдят в четвъртък проекторешение на "Възраждане" за отмяна на зеления сертификат за достъп до сградите на парламента. Предложението беше включено допълнително в дневния ред с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане".

Проекторешението за отмяна на зеления сертификат е последна точка в програмата за утре. 

Не беше прието предложението на ГЕРБ-СДС за включване в дневния ред за четвъртък на проекторешението за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за някои небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар - храмове, общини, социални структури, образователни институции, здравни заведения.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поиска свикване на Председателски съвет във връзка с негово питане към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и попита председателя на Народното събрание Никола Минчев кога ще го свика. Повод за това е отговор на парламентарно питане от вътрешния министър Бойко Рашков, който е качен в интернет сайта на парламента. Карадайъ не приема отговора и настоява срещу питането да бъде отбелязано, че на него все още не е отговорено. 

Никола Минчев отговори, че тази сутрин е имало Председателски съвет и другата сряда ще има отново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!