Здравното министерство удължи срока за проекта за спешната помощ

OFFNews 21 март 2018 в 16:10 4154 0

Здравното министерство удължи с месец и половина срока за кандидатстване с проектно предложение за модернизация на спешната медицинска помощ по процедура BG16RFOP001-4.001 „Регионална здравна инфраструктура" по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020.

Срокът е удължен до 15 май. 

Общият бюджет за проекта е над 163 млн. лева. 

Здравното министерство вече е пуснало и обществена поръчка за доставка на 400 линейки с необходимото оборудване. 

Предвидени са 185 линейки за превоз, първоначално лечение и мониторинг на пациенти, 42 линейки с повишена проходимост, 78 линейки от тип 4x4 и 95 линейки за интензивни медицински грижи. Обществената поръчка е на стойност 58 405 980 лв. с ДДС.

До края на тази година се очаква да бъдат доставени първите линейки. Едно от основните изисквания в обявената процедура е доставчикът да осигурява минимум 5 години гаранция на колите и медицинското оборудване в тях. При сигнал за повреда сервизът трябва да реагира в рамките на 2 дни, а ремонтът да не трае повече от 72 часа, съобщиха от МЗ.

Планираните по проекта за модернизация на спешната помощ дейности обхващат 237 обекта на територията на цялата страна - спешните отделения, разкрити в 34 лечебни заведения за болнична помощ с над 50% държавно участие, 27 центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи за спешна медицинска помощ. По отношение на тях ще бъдат извършени строително-монтажни и строително-ремонтни дейности, доставка и монтаж на обзавеждане, както и осигуряване на медицинско оборудване и апаратура.

"Удължаването на срока за подаване на проектното предложение се налага, от една страна, поради комплексния характер на дейностите, планирани за изпълнение в мащабния инфраструктурен проект, който е единствен по рода си в страната с големия териториален обхват и сложност за изпълнение на планираните дейностите на територията на цялата страна. От друга страна, допълнителното време ще улесни работата на консултантите по документалното обезпечаване на проектното предложение", обясниха от МЗ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!