Застой в НС: Преговорите замряха преди третия мандат

Христо Иванов: Не мога да давам съвети на президента за това на кого и кога да даде мандата

Ружа Райчева 12 януари 2023 в 12:00 2118 2

Христо Иванов

Снимка БГНЕС

Христо Иванов

Не сме провеждали срещи, консултации или предприемали никакви действия. Обяснили сме как си представяме реализацията на тази отговорност, ако президентът ни я възложи, с пълната яснота колко сложно и колко малък шанс би имало да се получи нещо. Но все пак гледаме на процедурата за третия мандат като на въпрос на поемане на отговорност, а не на някакви пожелателни мечтания.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание. Той обясни, че от ДБ не са провеждали срещи или консултации с никоя парламентарно представено формация, тъй като това е безсмислено преди Румен Радев да връчи третия мандат. 

"Не мога да давам съвети на президента за това на кого и кога да даде мандата. Това са тежки решения, не става дума за някаква топка, която се подхвърля, а накъде ще тръгне България и какво ще стане с нейното управление. Президентът ще ползва срока, както намери за добре", каза той.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов лаконично коментира, че никой не го е търсил за третия мандат. Лидерът на "Български възход" Стефан Янев каза, че е бил премиер и знае как се носи политическа отговорност и затова призовава да се изчака Румен Радев да връчи третия мандат.

От вчера парламентарната група на БСП отказва да коментира въпроса с третия мандат. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че първо трябва да стане ясно на кого ще бъде връчен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1065

2

Kalina F

13.01 2023 в 14:51

Сега дърпа назад Иванов, а иначе се изреди да съветва половина Българиа

1017

1

IvoIvo

13.01 2023 в 11:52

То пА оставаше да даваш съвети на президента хаха
 
X

Да помогнем на украинските деца!