Защо Калин Стоянов беше издигнат от Бойко Рашков, пита Цветанов

Според бившия министър на МВР използването на водно оръдие на протеста срещу БФС е било грешка

OFFNews 25 ноември 2023 в 11:55 5313 0

Цветан Цветанов

Снимка Прецсентър на РБ

Отговорност за несправянето със ситуацията на протеста от 16 ноември трябва да понесат Столичната дирекция на МВР и министърът. Охраната на обществения ред и планираните мероприятия се прави от МВР, кметът на София няма никаква вина. 

Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, председател на Републиканци за България, по БНТ.  

За този протест се говореше две седмици, а министърът на вътрешните работи само ден пред провеждането му каза, че няма да има проблем с агитките и феновете на съответните клубове, които ще бъдат на протеста. Първо трябва да направиш отсяване и съответното събеседване с лица, които имат подобни наклонности и извършват такива провокативни действия. Защото в момента всички се сложиха под един знаменател обществото иска да бие МВР, а МВР иска да бие гражданите. Няма такова нещо, обясни Цветанов. 

По думите му трябва да се направи много ясно разграничаване между тези служители, които са превишили правата си, и да бъдат подкрепени онези, които изпълняваха задълженията си. 

Той изрази мнение, че не е трябвало да се използва водното оръдие, защото е имало голям емоционален заряд на протеста и е провокирало и създало още повече напрежение. 

Цветан Цветанов отново зададе въпроса, защо Калин Стоянов е издигнат от Бойко Рашков за шеф на ГДБОП и сега е министър, а акад. Николай Денков трябва да каже как и по какъв начин Калин Стоянов е попаднал в този състав на правителството. 

Оставката на Калин Стоянов ще бъде на дневен ред през предстоящите седмици, въпреки неговото нежелание да си я подаде, каза още Цветанов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!