Зарков: Закриването на спецсъда и прокуратура може да стане, ако НС работи и по-другата седмица

OFFNews 09 септември 2021 в 10:56 1757 1

Закриването на спецсъда и спецпрокуратурата може да стане, ако парламентът работи и по-другата седмица. 

Това стана ясно от думите на зам.-председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Крум Зарков по БНР.  „Закриването на Специализирания съд и прокуратура е залегнало в решения на БСП във всичките й органи. Записано и в предизборната ни програма. Няма никакво съмнение за това и работим много активно. Работихме и предния път, когато беше внесен този закон от Демократична България и мина само на първо четене – много от бележките, които направихме тогава, са нанесени от вносителите. Този закон върви напред и се налага да бъде подобряван още, тъй като приемането на първо четене съвсем няма да реши всички въпроси. Работим ежедневно, за да сме готови в момента, в който бъде приет на първо четене, да внесем промени на второ. Нужно е време. Другата седмица трябва да мине на първо четене и да имаме още един ден от по-другата седмица. Тогава би могло да се случи", допълни Зарков. 

„Политическите формации в последните няколко месеца се държат конюнктурно – според обстоятелствата. БСП според мен има едно голямо предимство – тя е единствената, която комбинира съпротивата срещу предишния модел на управление – не само площадна, но и парламентарна; не само парламентарна, но и площад на, а още повече познава функционирането на парламента и знае какво се изисква в такъв тип управление. Ние се опитахме да го предоставим на партиите, които искат промяна. Опитахме се и при първия, и при третия мандат. Няма да се хвърлям в обвинения защо това не се получи, но мога да кажа, че не е наша вина.“, коментира още Зарков. 

По думите му в парламент, в който няма ясно мнозинство, с 6 партии, на всяко гласуване се стига до конфигурации и всеки може да започне да крещи от двете страни на залата, но това не ни води до никъде.

„Истината е, че няма ясно мнозинство, парламентът е изчерпан, мандатите не са реализирани и оттук нататък сме в доста специфичната ситуация на актуализация – в предизборна обстановка. Всеки народен представител и всяка група би трябвало да поемат отговорност за това, но резултатът засега е недостатъчно добър“, смята Зарков. Той бе категоричен, че актуализация на бюджета трябва да има и служебното правителство правилно е отворило този дебат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

09.09 2021 в 11:33

Тия хора не усещат ли,че се излагат....такова чудо като последните 6 месеца не е имало от Сътворението насам...засрамете и се махайте,не знам как не омръзнахте на себе си....а иначе заплатките си ви текат....мръсници...