Зарков: БСП стремглаво се носи надолу и трябва да преоткрие собствения си смисъл

OFFNews 16 май 2022 в 16:59 2445 5

Снимка БТА/Архив

От април миналата година БСП стремглаво се носи надолу по наклонената плоскост. Изследването на "Тренд" потвърждава това впечатление. БСП трябва да преоткрие собствения си смисъл. Винаги има някой по-умен и по-красив, а и някой по-креслив, но БСП е нещо друго – голямата лява автентична партия.

Това заяви пред БНР депутатът от БСП Крум Зарков. Той е на мнение, че управляващото мнозинството трябва да си припомни, че е създадено с ясни цели, а размиването им води само до сътресение и до пропадане на доверието.

"Нито политическите сили, нито обществото са готови за нови избори. За да е успешна коалицията, тя трябва да е ефективна, а за да бъде ефективна, трябва да се съсредоточи там, където беше намерено съгласие, а то не беше намерено лесно. Коалиционното споразумение трябва да е базата, върху която да се стъпи. Нещата са се променили, да. Трябва не да променяме, а да адаптираме", каза Зарков.

По думите му голямата амбиция на БСП е да представлява тези, които имат нужда от държавата във всекидневния си живот:

"А демагози и други ще продължават да растат върху почвата на раздробеното политическо пространство. На България е необходима силна, автентична, прогресивна лява сила. БСП може да бъде такава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

5

Pietro

16.05 2022 в 21:32

Внукът на милиционерският началник генерал Кацамунски, сега носеща фамилията Зарков, е много алчен за власт. За какво му е роля в цирк, който скоро може да хлопне кепенци?

2073

3

Johnny B Goode

16.05 2022 в 18:54

Смисъл няма, закривай.

-240

2

редовно четящ

16.05 2022 в 17:55

Нямка никакъв цивилизационен смисъл от съществуването на бсп.

10298

1

AntiZ

16.05 2022 в 17:53

Този Крумчо що не се гръмне? Прави се на "модерен ляв", а всъщност си е предрешен комунист. Гласува на всички важни за страната решения, за оръжието за Украйна, както му каже онази отврат отгоре. Не стават за чеп за зеле! Мале, много прост е българина! Ужасно прост!