Заради спешна операция Борисов прати хеликоптер за шефа на русенските общинари

OFFNews 30 септември 2019 в 22:46 6345 2

Снимка Русе Медиа

Заради спешна операция на шефа на общинарите в Русе днес се е наложило личното съдействие на премиера Бойко Борисов, който явно е успял да изпрати хеликоптер за транспортирането на пациента.

Пациентът е освен председател на Общинския съвет в крайдунавския град, и ректор на Русенския университет. Това е професор Христо Белоев, операцията му в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" е приключила успешно. 

Той е бил приет по спешност в тежко състояние с мозъчна аневризма, от доц. Сираков, ръководител на Референтния център за мозъчно-съдови заболявания, и неговия екип.

В момента професорът е в пълно съзнание, но по-сигурна прогноза за възстановяването му ще има в края на седмицата, съобщават от лечебното заведение.

Чл. кор. проф. Христо Белоев е избран с листата на БСП. Тази сутрин, докато е бил в дома си, той се е почувствал зле и е извикал колеги от университета. Незабавно е бил закаран в болница в Русе, но състоянието му се оказало изключително тежко. По информация на Русе Медиа депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев се е обадил лично на премиера Бойко Борисов, за да съдейства да бъде изпратен хеликоптер, който да транспортира проф. Белоев в София.

Полетът е извършен още по обед, а пациентът е бил поет от екипа на "Св. Иван Рилски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

01.10 2019 в 11:59

Добре, че е Той!Да се свети името Му!
Няма държава, няма правителство, няма министерства!
Има самоуправство!

Късмет на професора и бързо възстановяване.

12621

1

TOR

01.10 2019 в 09:28

Дръж се, професоре, и оздравявай!