Заради детинщината си Борисов направи криза, там където нямаше, смята Дайнов

OFFNews 29 ноември 2016 в 10:03 16364 14

Заради детинщината си Борисов направи криза, там където нямаше, смята Дайнов

С проява на "детинщина" Бойко Борисов е направил криза без да е имало. Това коментира пред Нова тв политологът Евгений Дайнов. Той обясни, че не е необходимо партиите да се събират при президента, за да се "сговарят". 

"В такива разбъркани времена работят ясните и простите неща, то е разписано – служебно правителство и се отива на избори. Това е разписано, за да се премине безболезнено през период, който допълнително е усложнен от детинщината на Бойко Борисов, който направи криза, там където нямаше. Иначе следва някакъв невъзможен кабинет с парчета от шест партии", прогнозира Дайнов. Той не изключи ГЕРБ и Патриотичния фронт да направят правителство. 

От тази фрапантна грешка на Борисов този път ще падат водопади от сълзи, каза още той. Дайнов обясни, че в малките населени места вече не вярват на ГЕРБ. "Основата на колоса, произвеждащ митовете, че е Крали Марко вече го няма", каза той и прогнозира загуба от 150 хил. гласа на ГЕРБ на следващите избори, защото "машината на Цветанов, който заплашваше, спря да работи. Включително не сработи в село Миндя". По думите му има група хора, които по инерция продължават да гласуват за ГЕРБ и "хапят ръце, че съседът се хвали, че е гласувал против ГЕРБ". Според него гласовете на ГЕРБ биха стигнали максимум 800 хил. гласа.

Първан Симеонов от Галъп обясни, че е възможно е ПФ да се "пробва" да състави правителство, но това зависи изцяло от ГЕРБ. Според него на хора от партията не им е приятно, че Борисов е подал оставка. "Някои недоумяват защо това им се случва", каза той. По думите му на "Реформаторите им се продължава", а "Патриотите знаят, че имат нужда от нови избори, за да продължат инерцията нагоре". 

Борисов направи всичко като по учебник, първо разпиля левия и опозиционния вот, обясни Симеонов. Според него обаче премиерът в оставка е подценил износването на подкрепата си. По думите му това не означава, че Борисов е силен, но "магическата му сила" е изчезнала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

14

Севтопол

29.11 2016 в 17:28

Какво става бе,Дайнов? Досега–Борисов да се маха! Сега пък–защо се махнал.Не че си само ти,много са такива като тебе,ама хайде първо решете какво искате,пък после го искайте.Борисов с власт прави криза.Борисов сдава властта–пак прави криза.Май Борисов е създал кризата в момента,в който се е родил,а?

77927

13

El Commandante

29.11 2016 в 16:36

"Пощипвайте се тука като моми на хорото докато додат ония с десетките и ви запухат."

Защо?

Мненията са разумни и обосновани..

14469

11

случайно прочетох

29.11 2016 в 12:07

@вик,
“Дебилщина а не детинщина!“.Много точен коментар!Добавям и наглост!

13604

9

In Trum we trust

29.11 2016 в 11:53

@вик, я ДС-барките почнали да се оплакват от Бойко а пък същите тези ДС-барки на два пъти точно те го избраха за премиер на РъБъ.

Ех вашта наглост край няма или може би главите не ви слушат - пий си гинко билобата за уросяване на мозъка, белким си спомниш с чий глсове беше избран кабинета Борисов 1 и Борисов 2!? А може да си припомниш и предизборните обещания на ДС-бе от 2014 година - обещавахте изринване на ГЕРБ от властта, а после се оказало, че това било само трик и гласувахте за Борисов 2. А междудругото ДС-барките и до ден днешен са си на сладки местенца във властта с много потенцял за крадене, въпреки че по телевизията го играят опозиция.

12139

8

Tanhauzer

29.11 2016 в 11:27

Проблемът не е в Ташунко Тиквов, Цв.Цв., Цацата, и т.н. Големият въпрос е в морала, правосъзнанието и баланса между суетата и обществения интерес, между егото и служенето на ценности, които са на "ползу роду". Не е важно колко вагона с книги си прочел на фона на това какво поставяш от двете на първо място- така, както не е важно Хитлер добри картини ли е рисувал. На тази плоскост диагностично ясна е картината: политическата ни класа, представена в Парламента, е сган, измет и морално долни човечета.
Колко, от кои партии, гласуваха против- и за- съдебната реформа?... По това ще ги познаете, много е просто.
Размагьосването започна. Кой ще е следващият маг- предстои да видим.

13056

6

Какавидков

29.11 2016 в 11:12

Пощипвайте се тука като моми на хорото докато додат ония с десетките и ви запухат.
Докато додат Румен Офчаровфците, Масларката, Станишев, Радев, дпс и Орешарски.
Тогаз ще видите една съдебна система от падащи банки и нови липсващи милиарди...