Румен Радев няма да присъства на КСНС утре

OFFNews 28 ноември 2016 в 17:41 3224 2

Снимка БГНЕС

Новоизбраният президент Румен Радев няма да вземе участие в Консултативния съвет по национална сигурност, организиран от президента Плевнелиев утре. Това обяви самият Радев във Фейсбук, като причина за отказа си той посочи, че все още не е стъпил в длъжност. 

"Президентът отправи към мен покана да присъствам на утрешното заседание на КСНС на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“. Оценявам протоколния жест на г-н Плевнелиев, но считам, че не мога да присъствам на заседание на КСНС преди встъпването си в длъжност", написа Радев. 

КСНС ще бъде утре в 10 часа на "Дондуков" 2, а темата ще бъде „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

Ето какво написа още Радев във Фейсбук: 

Днешната ситуация е резултат от оставката на кабинета и загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция. Върху парламентарните сили тегне отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори. Тази отговорност не бива да се размива. Доверието, което гражданите гласуваха на мен и г-жа Йотова на изборите не може да бъде употребявано като гаранция за чужди политически сделки.

Призовавам участниците в КСНС да вземат зряло и отговорно решение с мисъл за бъдещето на България. Заявявам готовността си като президент да се съобразя с всяко решение и да действам в съответствие с разпоредбите на Конституцията на РБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!