Започна се: Заваляха искания за оставката на Нинова

OFFNews 15 ноември 2021 в 12:26 6312 2

Антон Кутев

Говорителят на служебното правителство и бивш дългогодишен политик от БСП Антон Кутев призова за незабавна оставка на лидера на левицата Корнелия Нинова. 

"Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена. Решенията на Нинова вече нямат никакво значение", написа в личния си фейсбук профил Кутев тази сутрин.

И добавя: "Сега важно е дали 130 годишна партия може да реши проблем със собственото си управление. Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред. После ще се сблъскаме с много други проблеми и спасяването на БСП ще бъде дълъг, труден и несигурен процес. Но така повече не може да се продължи и ден!". 

По-рано днес Весела Лечева коментира остро: Шокиращо е, че при тези катастрофични резултати на БСП, никой от ръководството не ги определя като такива, написа във фейсбук тя. И призова "ръководството на БСП да се въздържа от изказвания и действия, за които видимо няма мандат". 

Оставката на Нинова поиска и Елена Йончева: Председателят на партията заяви, че въпросът за оставката й не е поставян след изборите на 14 ноември. Днес аз го поставям. Поражението е тежко и избирателите ни го казаха три пъти. Единственото правилно решение е оставка на лидера - и не, не е необходимо някой изрично да я иска. Моралният компас на всеки отговорен политик налага оставката да бъде дадена - по собствена инициатива. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2210

2

fishcake1

15.11 2021 в 13:12

@zuljin - Съгласен съм, въпреки че съм за социална държава (т.е. с леви убеждения). БСП трябва да си отиде като партия, за да може да се роди нещо ново. На тези избори гласувах за ПП - надявам се да е стъпка в правилната посока.